Четвъртък, 18 Април 2024, 13:06

Трудовец отбеляза Деня на българската азбука, просвета и култура

24 Май 2022, 16:15
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1438 2


В Трудовец атмосферата на най-българския празник се почувства още от сутринта. В училищния двор, изпъстрен с цветя и музика, се срещнаха учители, деца, родители, общественици и гости.


По традицията бе изплетен венец от цветя над входа за актовата зала, където се състоя и тържеството по случай празника. Началото му бе поставено с тържествено внасяне знамето на ОУ „Л. Каравелов“.


По случай Деня на Светите братя Кирил и Методий, приветствие поднесе директорът на училището – г-жа И. Марчовска. Тя обяви резултатите от Националното финално състезание на СБНУ 2022 г – 9 златни и 6 сребърни медали. Г-жа И. Марчовска награди всички отличили се ученици в състезания, както и тези, постигнали високи резултати в учебната работа.


Г-н Е. Иванов, връчи традиционната награда на Кметство Трудовец на три изявени ученици, определени от ПС на ОУ „Л. Каравелов“.


Поздравителни адреси бяха прочетени от министъра на образованието и науката – Николай Денков, от Областния управител на Софийска област, от Директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“.


Тържествената програма продължи с разнообразни изпълнения на децата от всички класове в ОУ „Л. Каравелов“. Поздрав към всички учители, отдали живота си на децата, бе стихотворението на Даринка Петкова - "Себераздаване", изпълнено от Петя Данаилова.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (11) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Май, 16:27

    Децата на Трудовец са красиви и много талантливи! Прекрасен празник!

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Май, 19:18

    Много хубаво беше.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete