Събота, 4 Май 2024, 07:10

Трудовец се присъединява към кампанията "Искам да съм полезен… Рециклирай ме!"

28 Юни 2023, 20:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1399 6


Кметство поставя арт инсталация Шишеяд по желание на местните жители.

Кметство село Трудовец се присъединява към кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” и ще постави на своята територия арт инсталацията наречена “Шишеяд”. Кампанията се осъществява за поредна година от сдружение BG Бъди активен, като в нея са се включили над 50 населени места от цялата страна.

Шишеядът ще бъде разположен на оживена и посещаван зона - Изворна чешма "Недковец", а това се случва по желание на местните жители, които са отправили молба към Кметството за поставяне на Шишеяд на територията на селото. “Нашата цел е да ограничим максимално безразборното изхвърляне на пластмасови бутилки и кенчета, да събудим гражданската позиция и да опазваме нашето населено място чисто”, казва Еленко Иванов кмет на Кметство Трудовец - “Събирането разделно и рециклирането на опаковките трябва да бъде част от ежедневието ни. Това е едно на пръв поглед малко ежедневно действие, което обаче може да заразява другите и да спомага за промяната на средата.”

“Към момента имаме разположени близо 80 Шишеяда в 50 населени места! От началото на кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” сме спестили над 350 тона отпадъци на природата и сме ангажирали над 300 000 човека пряко с идеята”, казва Ласка Ненова от сдружение BG Бъди активен - “В наше лице общинските администрации откриват партньор, който ги подкрепя с осигуряване на know how, идеи, знания и ресурси в посока комуникация с гражданите и активизирането на общности. Отворени сме към нови партньорства и отправяме призив към останалите общини да последват примера на Трудовец и да се вслушват в желанията на своите жители”.

Партньори на кампанията на местно ниво са Читалище "Никола Ракитин", Детска Градина "Здравец", Училище "Любен Каравелов", Футболен клуб "Ракитин" Трудовец.

"Искам да съм полезен...Рециклирай ме!" е кампания на сдружение BG Бъди активен, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола

Партньор на кампанията е Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България. Медиен партньор на кампанията е Дарик Радио

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Юни, 06:05

    Трудовец винаги е бил хубаво и красиво място за живеене, и винаги ще е така.

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Юни, 11:17

    Браво кмете

    • (0) (2)
      1. добавен от: Анонимен 29 Юни, 20:25

      Какъв кмет те гони не виждаш ли че пише че е по желание на местните жители не на кмета.

    • (1) (1)
      2. добавен от: Анонимен 29 Юни, 21:35

      Трудолубци

    • (1) (1)
      3. добавен от: Анонимен 29 Юни, 21:52

      Ти си смешкоооо

  • Отговори (2) (1)
    3. добавен от: Анонимен 30 Юни, 06:43

    От ден,до пладне.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete