Понеделник, 29 Април 2024, 23:52

Трябва ли 100 000 лв. от общинските пари да се дадат на БК Балкан?

4 Февруари, 11:57
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2831 65


Трябва ли в общинския бюджет на Ботевград да бъдат заделени 100 000 лева за издръжка на баскетболния отбор на Балкан? Този въпрос зададе общинският съветник и местен лидер на ГЕРБ Дамян Маринов. Той се обърна към обществеността в една от най-големите фейсбук групи за Ботевград. Освен с въпроса, съветникът допълва своя пост с обръщението - „Призовавам нашите съграждани да бъдем съпричастни с усилията на „Балкан” да защити шампионската си титла.“

Участвалите в анкета имат категорична позиция, която драстично се различава от тази на Маринов. Според 71% от далите отговор или 424 човека, общината не трябва да подпомага с тези средства баскетболния отбор. Друг от съветниците – Борис Дренов дава своите аргументи срещу допълнителното финансиране. Според него - общината отпуска достатъчно пари за професионалния клуб като му предоставя безвъзмездно ползване на спортната инфраструктура, съответно постъпленията от билети и карти не се отчитат на общината.

Отговорът на тези дилема може би се крие във вчерашният мач на Балкан срещу отбора на Берое. Безапелационната победа на ботевградчани беше изгледана от обидно малко публика на живо в залата. Освен това за пореден път извън състава остана датския национал Йонас Захоре със сигурност един от най-добре платените в отбора. И тук идва големият въпрос какво искат да виждат жителите на Ботевград. Скъпо платени чужденци, купи и титли или млади български момчета, повечето от които местни, но по-слабо представяне в турнирите? Въпрос с повишена трудност на който трябва да отговорят и данъкоплатците и съветниците, които в понеделник ще решат как да се харчат парите им. Ако се вгледаме хората май показаха своя избор – там в хубавата, но празна зала на Ботевград.

Balkanec.bg задава същия въпрос към своите читатели, може да участвате в нашата анкета.



Източник: balkanec.bg

Коментари (65)

  • Отговори (32) (60)
    1. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 12:36

    Какво ма боли за Балкан, хората се чудят как да оцелеят

  • Отговори (36) (60)
    2. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 12:41

    А всъщност някой знае ли колко е бюджета на Балкан?
    Едни казват 1.3 млн.лв ,други 1.5 млн .лв?
    Значи истината е някъде там!
    Още 100 000 за какво трябват?
    За компенсации на освободените,за разходите за безмисленият турнир,за видимо раздутите разходи на клуба.Харчете парите разумно ,явно има достатъчно!Харчето колкото имате ,а не повече и няма да има нужда от анкети и глупоати,които само настройват хората срещу частен семеен клуб Балкан.
    Успех и здраве на играчите :)

    • (28) (60)
      1. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 15:20

      Призовавам най- после да се оповести бюджета на клуба пред ботевградчани, време е да разберем и спонсорите на клуба ползват ли преференции при плащането на данъци в общината, защото това е скрито източване на средства от други важни и необходими дейности .КОЙ издържа този клуб, вярно ли се е превърнал в частен ?

    • (26) (60)
      2. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 17:30

      А колко хора работят там, на какви длъжности, заплати и работно време ...?

  • Отговори (16) (60)
    3. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 12:46

    Ужас .........

  • Отговори (31) (60)
    4. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 12:51

    Селяка ще си строй хотел, а ние ще му плащаме забавлението, като иска той и женка му(която не му е женка) да се изявяват, като шефове на спортни клубове да си купят отбор и да наливат лични средства. И милиони да им дава, ама не става да не можеш да изчистиш около центъра боклуците, а да даваш парите на хората за американци, сърби и оня Захоре ли е, Мохоре ли е. Анонимници на кило, а в залата държи на 5 градуса. И парцал тази зала не е виждала сигурно от откриването.

    • (25) (60)
      1. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 12:58

      И да допълня, че нямам против Балкан, защото това беше нещо, което обединяваше хората в града, а сега ги разделя, защото не искат да е частен/семеен на едно семейство и техните лакеи. Срещу частния отбор Лукойл на руската курва Златев се изсипваше целия град и залата беше, като врящ котел. А сега 200 човека, това е оценката на гражданите към кметския и семеен отбор. И кмете, кажи на лайнояда Везенков, че залата не е негова да гони хората от паркета, че ще отнесе някой откат. Още помним как подскачаше в Ботевград когато беше шефче в Лукойл. Балкан стана, като публичен дом, прибрали сме всички курви и остатък от отборите да ги храним и издържаме в Ботевград. А тези всичките скачаха срещу Балкан, като Захариев. Колко пъти се пребоядисва. Пълен цирк.

    • (9) (60)
      2. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 11:02

      Това е чорбаджи Гавалюгович кмет на сърби, цигани и на Стефка. Назначил сина си на трудов договор в общински отбор, докато той е кмет на същата тази община, която финансира отбора в който играе синковеца. Назначил жена си и братовчед си на работа у Балкан.

  • Отговори (60) (30)
    5. добавен от: Истината 4 Февруари, 12:57

    ДА, ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАТ 100 000ЛВ.БАКАН-БАСКЕТ. ПРОСЛАВЯТ,БОТЕВГРАД НА ВЪРХА СА И ЗА ДА ОСТАНАТ НА ВЪРХА ДА НОСЯТ СЛАВАТА НА БОТЕВГРАД СА НУЖНИ ФИНАНСИ!

  • Отговори (13) (60)
    6. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 13:03

    Аве Тони Дечев получили 50000лв обещетение?

    • (12) (60)
      1. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 13:59

      Сега и Захоре. Ако Кмета харчеше негови пари текали штеше да харчи. Наследи готова зала спонсори от Георгиев. Сегааа бягат спонсорите.Да каже зашто изгони жената която му даваше 100000лв на покойния наш съгражданин играл за нас

    • (7) (60)
      2. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 16:53

      И половината от това обезщетение се връща при някои хора, като ресто, както и с заплатите на черните и сърбите. Казват му че ще подпише за 10 хиляди на месец, но реално получава 5 хиляди и разликата в джоба на чорбаджи Гава.

  • Отговори (60) (25)
    7. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 13:06

    Трябва, даже са малко, защото това е лицето на Ботевград и на спорта в Ботевград,и ние не трябва да бъдем дребнави. Заслужават момчетата, да подкрепим клуба.

    • (60) (8)
      1. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 13:16

      5000 фена по 20 лева са 100,000. Всеки месец може да им събирате, балканци!

    • (7) (60)
      2. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 13:43

      7.1 Ти като пишеш вярваш ли си в писанията. Отбора с най-голяма финска маса в България, а именно футболният Левски. Имаше 25 хиляди членски карти, за който се плаща в зависимост от категорията на картата. Същите изкупиха над 17 хиляди официални екипи с цена между 120 и 140 лева( Лидери на Балканите). А Балкан с тази ограничена от към брой, фенска маса не може, не 5000, а 500 няма да може да намери за по 5 лева. Пожеланията са едно, реалността друга.

    • (8) (60)
      3. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 22:05

      Ами подкрепете го бе джанам , защо не се съберете туй феновете ,и го подкрепяйте, колкото си искате ,не със сто хиляди ,с милион го подкрепяйте ,плащайте наем за залата.А то какво,обществени средства, за се разходват за вашия кеф.Не се обсъжда,че на персонала на болницата са отнети месечните ,купони ,за да се плати ,нещо друго.Щото работещите там,не заслужават .Барбушев,голям разбирам,ама надали ще му дадат ,пак биберона.

  • Отговори (29) (60)
    8. добавен от: Балкане 4 Февруари, 13:11

    Все едно Домусчиев да е кмет на Разград и да финансира Лудогорец с пари от общинския бюджет. Това само Гавалигльото си го позволява. Ама как няма да е нагъл, като си е напазарувал общинските прислужници, пардон съветници. Семейството вън от Балкан.

  • Отговори (60) (21)
    9. добавен от: Петър Тодоров Петров 4 Февруари, 13:12

    Каква е тази злоба???
    Защо острите коментари са анонимни???
    Защо Ботевград да няма нещо, с което да се гордее???
    Социалните ли мрежи са мястото, където ще решим проблемите на Ботевград??

    • (22) (60)
      1. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 13:46

      Никой не мрази Балкан, не харесваме че се превърна в частен отбор на едно болно, амбициозно и самозабравило се семейство. Егенетата ли да си дадат хората. Ботевград отдавна не се гордее с частния отбор. Или стоте човека в залата са изключително горди. Проблемите на Балкан са големи и не са един и два.

    • (2) (60)
      2. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 14:04

      Зашто то се крият.

    • (14) (60)
      3. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 16:12

      Уважаеми господин Петър Петров, видно е че не ви харесват острите коментари, нито пък ви се иска да чуете и гласа на хората, защото е по- лесно да се решава всичко в удобния общински съвет, където освен един , двама съветници никой не опонира и гласува под строй всякакви приумици на Гавалюгов. Ако ви интересуват имената на част от несъгласните да се наливат толкова пари в Балкан вместо в детско- юношеския спорт в града, погледнете анкетата в Забелязано в община Ботевград

  • Отговори (14) (60)
    10. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 13:22

    Намалете малко билетите и ще има повече хора ок си беше 7.Три лева но явно си е цифра 10лв като идат двама или трима от семейството си казват това ми е вечерята .А защо да ги подпомагаме за да играят по -добре ли

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete