Петък, 17 Май 2024, 04:44

Трябва ли в Годеч да има пречиствателна станция за питейна вода? (ВИДЕО)

13 Февруари 2023, 10:30
(0) (0)
Годеч - Новини
Прочетена: 888 5


Трябва ли в Годеч да има пречиствателна станция за питейна вода? Този въпрос тормози общинският съвет и общинското ръководство от известно време. Идеята за система за пречистване на ползваната вода от водопровода е на група общински съветници. Тя се заражда, когато местният парламент трябва да вземе решение за какво да бъдат отпуснат средства, предоставени от държавния бюджет. Едно от предложенията, което среща подкрепа от страна на съветниците е да се разгледа възможността за поставяне на мобилна пречиствателна станция, ползите от която са повече от безспорни - чиста питейна вода за жителите на Годеч.
Незнайно защо предложението не се възприема от общинското ръководство. Съветникът Коци Костадинов информира в социалните мрежи, че е поканил представител на водеща фирма в областта на проектирането и поставянето на такива мобилни системи за пречистване на вода за питейно-битови нужди за представяне на презентация по темата. Фирмата е запозната със спецификата на района на Годеч. Има актуален анализ на състоянието на водата, която идва от планината и стига до домовете. Запозната е с физико-химичните и биологични замърсявания в нея. На представянето на пречиствателната система беше разяснена технологията й на работа, начина на поставяне на съоръженията, принципа на пречистване на водата и не на последно място - не толкова сложния ред за подготовка на документацията за поставянето на системите.
Повече може да видите във видеото:


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (4) (2)
    1. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 12:04

    Трябва да има! Пречиствателната станция засяга частни интереси на об.ръководство и Кмета на Годеч.

  • Отговори (7) (2)
    2. добавен от: Асен 13 Февруари, 12:17

    да излиза читав кандидат за кмет и да го приключваме тоя с конете

  • Отговори (4) (2)
    3. добавен от: Ваня Йосифова 13 Февруари, 12:46

    Разбира се, че трябва да има пречиствателна станция в Годеч .

    Проблема е от години , още повече, че водопровод в някои махали не е подновяван откакто е сложен - повече от 40 години. Твърдо подкрепям и бравво на общинските съветници , които отстояват проекта.

  • Отговори (3) (3)
    4. добавен от: Жител на Годеч 13 Февруари, 13:41

    Трябва да се реновират съществуващите утайници и нещата ще се нормализират повечето специалисти тук сигурно и не знаят къде са. Цялата драма е че някой иска да лапне тлъста комисионна, а не че са загрижени за хората, стига с това лицемерие.

  • Отговори (5) (3)
    5. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 14:15

    Всеки ще потвърди, че няма проблем в усвояването на парите за пречиствателна станция, а проблема е в това как кмета на Годеч може да ги украде в името на гражданите.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete