Неделя, 19 Май 2024, 03:18

Цеки пак намаза

7 Юни 2015, 09:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 7725 27


Посетителите на зала Арена Ботевград още при влизането си в сградата се натъкват на странен парадокс. На входовете на залата феновете са посрещнати от указателни табели с ясна забрана за внасяне на храни, които дори са придружени с картинки, изобразяващи задраскани пакетчета семки, пуканки и др. Отделно от това, в залата не се допуска внасянето на напитки, както и бутилки с капачки. Каква е целта на тази забрана? Вероятно тя е наложена заради боклука, който недобросъвестни фенове оставят след себе си. Оказа се, обаче, че между редовете и седалките, и дори във фоайето все пак има разпилени пуканки, купчинки обелки от слънчогледови семки, из които се търкалят празни чашки от кафе. Явно забраната не важи за всички. Още повече, че след като премине входа, на който са поставени табелите, всеки посетител може да си вземе кафе от разположените във фоайето вендинг автомати, които се появиха преди известно време.
Вендинг автоматите
В Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2015г., Общината е предвидила за отдаване под наем три терена с площ от по два квадратни метра за поставяне на кафе-автомати в сградата на многофункционалната спортна зала. След обявяването на търга, веднага се намери наемател, който го спечели без конкуренция, тъй като бе единственият желаещ да наеме въпросните площи. От фискалната памет на устройствата става ясно, че собственик на машините е фирма СД „Цеки– Захариев и Сие”, чийто управител Марин Захариев нашумя в националното медийно пространство след скандал, който предизвика на сесия на местния парламент. Не са тайна близките му отношения с кмета Георгиев, които явно са били от решаващо значение при „избора” на наемател за трите петна. „Балканец” научи, че на търга за отдаване под наем на площите се е явил само един кандидат, а именно- Марин Захариев. Общината е сключила договор с управляваната от него фирма за срок от пет години при месечен наем от 31лв. без ДДС за всяко от петната. Как, обаче, забраната за внасяне на храни и напитки не важи за тези кафе автомати, си остава загадка.
Цеки не е нов в бранша
Вендинг машините в зала Арена Ботевград не са „сефтето” на скандалния бизнесмен. След като през годините се пробва в най-различни браншове, отскоро Захариев заложи на кафеджийството. Собственост на неговата фирма са и кафе-автоматите, разположени на пл. Форум, непосредствено до Ротондата. Странно е как за толкова атрактивни места, като новоизградения площад и зала Арена Ботевград, Марин Захариев-Цеки нямаше никаква конкуренция при спечелването на търговете.

Източник: вестник "Балканец"

Коментари (27)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Юни, 09:41

    Bokluka mrasen

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 7 Юни, 10:07

    Този Цеки не е намазал, направо се е размазал!
    -Цеки....за какво са ти толкова много пари на този свят? Друг живот не можеш да си купиш, ако за това си толкова настървен и алчен? :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 7 Юни, 10:17

    Не се заблуждаваите че парите остват у Цеки. Отиват директно в касата приготвена за спечелване на кметските избори. И ако общинските будители не осуетят пъкления им план феодала и КО ще управляват заспалата община още 4 години

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 7 Юни, 10:39

    Господа Съветници,защо допускате един човек съден за:изнасилване,побои,кражби и грабежи да е основен изпълнител на поръчки в Общината?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 7 Юни, 10:49

    Крадеца ще прави компания на бай Георги в килията и ще го?????

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 7 Юни, 11:20

    Kak ne mu omrazna da dushka posranite gashti na tulata

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 7 Юни, 11:41

    :x

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 7 Юни, 12:24

    100 % don ceki se ot4ita na tulata. Ne si mislete ,4e tulata ne vzema % ot towa... nqma taka lesno da mu dade da si vurti biznesa ;)

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 7 Юни, 13:15

    Еми да са кандидатствали повече желаещи и е можели да спечели друг..

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete