Вторник, 7 Май 2024, 18:58

Ценни дървета от цял свят отстъпиха място за строеж

6 Март 2015, 14:06
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4858 27


Паркът на ул. „Шипка” в Ботевград бе изсечен преди около две седмици. Той бе уникален с това, че там се намираха дървета от редки видове, някои от които са единствени в България. Дърветата са донесени от разсадници от цял свят.  Паркът бе в частен имот, в който се намира къщата на Нецо Гарвански- командир на партизански отряд „Георги Бенковски”. Имотът е реституиран, а в последствие- продаден. Новият собственик Тодор Данчев отсича дърветата, а минувачите се „любуват” на трупи в калта. Той е категоричен: „Тези дървета не бяха за тук. Аз съм го купил не за парк, а за да си строя къща”.

Отсечени са сибирски кедров бор, чинари, акации, орехи, рододендрони, сребърен бор и секвоя. За последната собственикът посочва, че е имало риск да падне върху дома му, тъй като има нестабилна коренова система. За да отсечеш дърво, дори в собствен имот, трябва разрешение от общината. Предишните собственици искали и получили разрешение да отсекат седем дървета. След това никой не е искал от общината друго разрешение за сеч в имота. Това заяви заместник кметът инж. Цанко Цанов. Въпреки това, на дънерите на дърветата ясно се вижда маркировка.

Ботевградчани са възмутени и се питат кой и как ще възстанови този уникален не само за града ни, но и за страната, парк?

Източник: balkanec.bg

Коментари (27)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Март, 15:18

    :roll: :conf: :uups: :?: :conf:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: собственик 6 Март, 15:30

    Къв парк кви 5 лева !? Ако общината е искала да прави парк за гражданите да е купила мястото и да го е облагородила,в противен случай си е терен за строителство на който случайно има някакви дървета които пречат !

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Март, 15:30

    Така е в страната, доминирана от идиоти, простаци, безхаберници, мутри, типове с деградирала ценностна система и заспали хора... С колко акъл е този, който си купува такъв ценен парк, за да го унищожи? Защо точно там строеж? Много хора скърбим за разкошния парк и сме възмутени, потресени сме! Грозно! Долно! Пишете нещо повече за този тип, който да го знаем и да получи нашето презрение?! Разбира се, що за човек е _ разполага с много пари, но как ги е спечелил, имайки предвид ценностната му система и деяния?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Март, 15:30

    Веднага да обявят кой е подписал разрешителните за сечта :x

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: гражданин 6 Март, 15:32

    Така като гледам околните постройки и изобщо цялостния вид на мястото ми е интересно кой и по какви причини е кръстил този трънак "парк" !?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 6 Март, 15:32

    Пази БОЖЕ, сляпо да прогледа и прост човек да придобие власт и пари!
    :conf: :cry: :uups: :?: :!:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: горски 6 Март, 15:43

    А Барези ви изсече цялата гора,ама нали не ви е до двора...кво ви пука !

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 6 Март, 15:45

    Живея наблизо до този имот на същата улица. Удоволствие беше да минавам и гледам разкошната градина, ВЕЛИЧЕСТВЕНИТЕ дървета... Като видях изсечените дървета, оголената градина, сърцето ме заболя... Подобен е случаят със закупения имот на Стамен Стаменов с големи, красиви дървета , изсечени, унищожени от гаднярите-новите собственици. Същите гадни типове също така събориха много пристройки, като заедно с една от тях събориха и нашия дувар, правен, прясно измазан от нас между двата имота... При протеста ни, наглият старец има наглостта да заяви, че ние нямаме дувар и това е тяхно... А синът му, че било случайно... Вече една година _ нито извинение, нито са възстановили нанесените щети. Както и другите безсрамни мутри, които отсекоха в нашия имот нашата вишня, че уж им засенчвала прозореца... Нагло , безсрамно, арогантно вандалство и хулиганство!!! Тези гадни мутри всичките и сие дано ГОСПОД БОГ ДА ГИ НАКАЗВА ЖЕСТОКО!!! А ПРЕДИ ТОВА ХОРАТА ДА ГИ НАКАЗВАТ ЗАСЛУЖЕНО, БЕЗКОМПРОМИСНО!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: анонимен 6 Март, 15:45

    Ум патки пасе. Да не казвам началото на поговорката. В хърватско хората пазят една голяма бомба за да показват на поколенията. Просто народ без история неможе да е народ. Извода е че света не ни уважава смята ни за диваци и ние си оставаме такива което е най страшното

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 6 Март, 17:12

    Та имота си е негов може да прави с него каквото си поиска

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete