Понеделник, 29 Април 2024, 15:04

Цветозар Гаврилов бе преизбран като управител на ВиК в Ботевград за следващите 3 години

28 Ноември 2018, 18:04
обновена на 28 Ное 2018
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3136 22


След поименно гласуване с 19 гласа „за", един „против“ и двама „въздържал се“, досегашният управител на общинското дружество  ''В и К Бебреш“ ЕООД бе преизбран за срок от три години. Против подновяването договора на Цветозар Гаврилов гласува  Росица Милчева  от ГЕРБ, Петя Кочкова и Спасен Ценов се въздържаха, а  Йорданка Лалчева – не участва в гласуването. Съветниците Георги Георгиев, Николай Велков и Цанко Цанов не присъстваха на заседанието.


Гаврилов се преназначава от 01.12.2018 г, с месечно възнаграждение в размер на 1 850.00 лв. Той бе избран за управител на ВиК за първи път с Решение №11 от  30 ноември 2015 г на Общински съвет Ботевград . 
Съгласно чл. 29 от Наредбата за упражняване правото па собственост на общината върху общинската част от капитала на търговските дружества, договорите за управление и контрол в общинските еднолични дружества се сключват за срок до 3 години. Във тази връзка срока на сключения на 01.12.2015 г. договор за управление на "В и К Бебреш" ЕООД - гр. Ботевград изтича на 01.12.2018 г.

Общинските съветници от МК ОББО отправиха обвинения към Гаврилов, че не си върши добре работата и, че дружеството не предлага качествена услуга, както и че предложената му заплата е твърде висока. 

Перспективите са ВиК да остане без дейност, тъй като активите ще бъдат прехвърлени на Асоциацията по ВиК в обособена територия на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – София, посочи кметът Иван Гавалюгов. Той подчерта, че областният управител Илиан Тодоров отлага за втори път заседание на общините – консолидирали се към Асоциацията,  за сключване на анекс.  Към днешна дата няма насрочено ново заседание, добави кметът.

„Без този анекс не може да се извърши прехвърляне на активите на ВиК, и дейността продължава да се извършва от  ВиК“, каза още градоначалникът.

В хода на дискусията общинският съветник от МК ОББО Йордан Йорданов заяви, че очаква някакви вести от Асоциацията  и постави въпрос до Нова година, ще се реши ли въпросът?

„Не искам да коментирам действията на областния управител. Имаме около 9%  участие в Асоциацията, като гласове, на база броя населението на  общината“ заяви кметът Гавалюгов. Той съобщи,че предстои Асоциацията да изготви Бизнес план и ако бъде одобрен от КЕВР, ще последва внасяне на докладна записка от него в Общински съвет , за одобрение на този Бизнес план.

„Без да имаме консолидация на Асоциацията, МСОВ не може да кандидатства за прединвестиционно проучване“, обясни кметът. Това може би ще се случи в следващия програмен период, добави Гавалюгов.

Общинският съветник от ОББО Петя Кочкова посочи, че има негативни нагласи на гражданите по отношение качеството и услугите на ВиК. „Високата заплата трябва да се покрива с качествени показатели и да се чувства ,че хората са наистина доволни. Това е един сериозен извод, защо не ви достигат средства в общината. 1 800 лв е една огромна заплата. Покривът на училището тече, така че направете си ревизия на заплатите , които давате, хората не са доволни и намерете средства да си довършите ангажиментите. Вие раздавате огромни заплати на управителите си, а хората не ги харесват“, заяви общинският съветник. Кметът обясни,ч е заплатата на Гаврилов не е от общинския бюджет, а от  средства,  генерирани от приходите на общинското търговско дружество.

 

Независимият общински съветник Филип Филипов изрази мнение, че управителя на ВиК се справя прилично с дейността , която му е възложена от Общински съвет. „Нека всички да отчетем, че ние го поставихме начело на едно търговско дружество, което бе в много тежко положение. Защо не отчитаме и крайно амортизирана водопроводна мрежа , каква услуга можем да очакваме-само аварии. Да обвиняваме,ч е Гаврилов не си върши работата, не е коректно спрямо него“, добави Филипов. Той призова останалите си колеги да подкрепят  предложението на кмета Гавалюгов, Цветозар Гаврилов отново да бъде управител на водното дружество.

 

Решението за заплатата на Гаврилов бе взета с пълно мнозинство през март 2016 г, припомни  общинският съветник от МК ГДБОП Тихомир Найденов. „Да си начело на 90 човека не е малка отговорност. Генезисът на проблемите с ВиК са от много отдавна. Пречиствателните станции не могат да решат проблемите, за които бяха налети милиони. Аз имам забележки към управителя, но виждам, че се взимат мерки и има подобрение в организацията“, посочи Найденов.

Йорданка Лалчева  обърна внимание, че от дълго време многократно са правени опити да се отстрани авария в близост до Дома на покойника в Ботевград. „ Искам да използвам трибуната през Общински съвет. Използвали сме и национален телефон, водата напива отзад а Дома“, заяви Лалчева. Гаврилов заяви, че не знае за проблема, но посочи, че водомайсторите на ВиК, са намели от миналата година от 14 на 7, а отстранените аварии от началото на годината са 348. Той съобщи още, че откакто е поел управлението на дружеството, задълженията му към НАП са намалели от 1,5 млн. лв на около 680 хил. лв. 




Източник: balkanec.bg

Коментари (22)

  • Отговори (8) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 18:19

    Тирове са блокирали пътят за Врачеш. Вече почти не може да се минава. Даже един е спрял точно на входа на селото. Питам, пак ли снегът ни изненада?

    • (7) (1)
      1. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 18:32

      Господина е събирателен образ на управлението на Гавалюгов.Неуки, неможещи, претенции до небесата. Лъжливи и алчни човечета

  • Отговори (15) (2)
    2. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 19:54

    Айде наздраве. Крадливи пияндур.

    • (10) (1)
      1. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 10:47

      Абсолютен профан.Можеш да го видиш как кара джип и седи по кръчмите. Колкото пъти се обадихме във ВиК за проблеми с водоподавенто, толкова пъти бяхме отсвирени. При срещата ни с управителя бяхме потресени от въпиюща посредственост.

  • Отговори (15) (4)
    3. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 23:18

    Този е подигравка,гавра за данъкоплатците на Ботевград.
    Другата година кметската партия ме изгуби с идиотските си назначения, на които сме свидетели.

  • Отговори (5) (14)
    4. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 00:36

    Росица Милчева да не иска да отиде на неговото място и затова да гласува против.Тя само там не е кандидатствала.

    • (12) (9)
      1. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 06:31

      Еййй......Милчева е единствената която е гласувала с разум. Останалите гласуват за каквото каже кмета. Защо не се замислиш, ако се даде право на хората в града да гласуват, дали ще бъде преизбран? Всеки си заслужава съдбата. Този няма качества да бъде на този пост.

  • Отговори (6) (10)
    5. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 07:05

    4.1 малоумен, кой си мислиш че убеждаваш с дебилния си коментар ? Гавалюгов ще е кмет и другия мандат, колкото и да страдаш от този факт.

  • Отговори (16) (3)
    6. добавен от: Петров 29 Ноември, 09:22

    Този управител не знае какво става във фирма ВиК "Бебреш".Заместникът му и групата около него го баламосват, защото е некомпетентен.Не коментирам качествата на Гаврилов, но той просто не е за там.Докато кметът не проумее това и не реагира адекватно,ще трупа негативи,Цената на водата ще се вдига нагоре, нейното качеството ще се влошава, а количеството - намалява. Да, ама идат избори.Нищо чудно като некадърен за тази позиция Гаврилов да бъде издигнат на по-високо място (зависи как си плаща) и какво ще каже правешкият кефалия. Така, че .... да ни е яко.

  • Отговори (13) (2)
    7. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 10:18

    този управител е като паднал от луната

  • Отговори (9) (10)
    8. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 10:59

    Браво на Росица Милчена! Достойно поведение! Най -правилната позиция е взела!

  • Отговори (6) (5)
    9. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 11:25

    Тоя безделник едвам изкара един мандат, тия втори му дават!Няма да се оправи тази община!

  • Отговори (11) (3)
    10. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 12:52

    Повтаряте грешките на предишните, срещу които плюехте. Предлагам нов джип да му купите, че този му е стар вече. Предлагам парко място на спирката "Сините плочки" до входа на ресторанта да му обособите. Офисче на ул. "Славейков" в магазина за ВиК части да му направите. Това е "нашето" момче, на този принцип действате дами и господа..... и да ви е честито -5 гласа по-малко наесен
    ПП. За качествата на услугата, която предлага поверенито му дружество и дума да не става. Няма качество.
    Лек ден

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete