Петък, 29 Март 2024, 01:32

Творчески ателиета и прожекции на късометражни филми ще се състоят на 27-ми април в Ботевград

20 Април 2023, 09:19
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 882 1


На 27-ми април /четвъртък/ в арт пространството пред Туристически информационен център – Ботевград ще бъде даден старт на пролетно-летния творчески сезон на Ателие „Боженица“. Събитието се провежда с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Община Ботевград, Фондация „Боженица“ и Исторически музей – Ботевград.

Целта на събитието е да представи дейностите на Ателие „Боженица“ и да запознае широката общественост с програмата за лятото на 2023 година.

Инициативите са с вход свободен и стартират в 15:00 часа с провеждането на творчески ателиета по приложни изкуства на открито. В рамките на два часа Екатерина Костадинова – майстор на керамика и стъкло и Димитър Христов – дърворезбар ще демонстрират различни техники за работа с глина и дърво.

Участие в ателиетата могат да вземат деца между 12 и 16-годишна възраст, като предварително заявят присъствието си на телефон 0723/69-147 или на място в Туристически информационен център – Ботевград.

Програмата продължава в 17:00 часа с прожекция на късометражни филми, създадени в с. Боженица от актьора и режисьор Владимир Ангелов. Предпремиерно ще бъде представен и първи епизод на детския сериал „Семейство Неуморкови“.

Преди старта на прожекциите Владимир Ангелов ще представи повече информация за предстоящите летни филмови ателиета, които ще се проведат в периода юни - август в село Боженица. Всяко ще бъде с продължителност от по един месец и ще предостави възможност на юноши от община Ботевград да създадат свои собствени късометражни филми, запознавайки се и преминавайки през целия творчески процес на създаване – от идеята, през написването на сценарий, изиграването на ролите, заснемане, режисиране, монтиране и разпространение на крайния продукт.

Участието в летните филмови ателиета ще бъде безплатно, като подробности за програмата и условията за участие, ще бъде оповестена по време на филмовите прожекции на 27-ми април, както и в сайта на Фондация „Боженица“: www.bozhenitsa.art.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Април, 11:50

    Само на 27-ми ли?
    Не може ли поне да е 3 дена?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete