Понеделник, 29 Април 2024, 15:41

Ученици от Трудовец с призив към водачите: "Спри! Аз съм пешеходна пътека"

8 Май 2015, 12:22
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1929 1


Ученици от ОУ”Любен Каравелов” с. Трудовец раздаваха днес флаери на водачи на МПС на главния път на центъра на селото. Те са със заглавие „Спри!Аз съм твоето дете!”. Целта е шофьорите не само днес, но и в останалото време да управляват автомобилите си със съобразена скорост в населено място. Децата преминаха няколко пъти през пешеходната пътека с плакат „СПРИ!Аз съм пешеходна пътека!”, с което поставиха акцент на значимостта на пътното обозначение.
 
 „Основната идея е водачите да пазят децата на пътя”, каза пред наш репортер Марияна Георгиева, председател на комисията по безопасност на движението в учебното заведение. По думите й това не е последната такава инициатива, за да могат шофьорите в населени места наистина да дават предимство на децата на пешеходните пътеки.
Инициативата се осъществява по повод третата глобална седмица по пътна безопасност, която е част от национална кампания за подрастващите. Училищното мероприятие се проведе със съдействието и прякото участие на Петко Андреев – инспектор „Детска педагогическа стая” към РУП-Ботевград и ст. инспектор Ивайло Цветанов.
 
Мероприятието е част от поредицата инициативи в ОУ”Л.Каравелов”, сред които бе открита тематична изложба и проведено  състезание за майсторско управление на велосипед.
 
Паралелно с тази инициатива, майки на първокласници са събрали подписка, с която искат да бъдат поставени изкуствени неравности за ограничаване на скоростта на кръстовището на бул.”Цар Освободител” и ул.”Панчо Геровски” до пешеходната пътека от сладкарницата до другата страна на тротоара. Елена Славова и Галя Стаменова са събрали над 150 подписа в подкрепа на искането. „По наредба на главен път може да се поставят такива неравности”, категорична бе Славова. Днес следобяд тя ще внесе искането в общинската администрация.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Май, 13:40

    i kakav smisala ot tova ne6to kato vsi4ki znaem 4e nikoi ne za4ita pe6ahodnata pateka ta tq dori ne se i vijda :?:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete