Петък, 20 Септември 2024, 01:41

Учениците „Млад журналист” на гости в Бов

1 Април 2013, 10:57
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1826 0


Секция „Млад журналист” при ПГ ”Велизар Пеев” - гр. Своге, посети едно от най-интересните места в нашето дефиле – гара Бов. Целта на младежите беше да се запознаят със създаването и дейността на Туристическия информационен център там и да обходим маршрута на екопътеката „Под камико”.
Учениците от ПГ „Велизар Пеев” разгледаха невероятните изделия, които се произвеждат от любители и изобилието от керамичните сувенири, ръчни и стругoвани дървени изделия, ръчно изработени колани по стар бовски похват, плетива и др.
Динко Банов, един от доброволците при поставянето на туристическите информационни табла в Бов, разказа за създаването на туристическия център. „Процесът за създаване тръгва от това, какво искат младите  хора в Бов”. – подчерта Банов.
Екопътеката „Под камико” е заобиколена от 7 реки, 2 езера, 2 водопада, красиви мостчета, изградени от доброволците  и най-важното е, че  до нея има лесен достъп.
Нина Иванова сподели: „Всеки жител на селото се включваше с каквото можеше”. Тя запозна членовете на секция „Млад журналист” с дейността на Туристическия център, с това какво можем да научим от него и с устройството му.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (249)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete