Събота, 20 Юли 2024, 00:36

Училището в с. Видаре чества патронния си празник и 147г. от обесването на Васил Левски

19 Февруари 2020, 20:27
(0) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 2216 4


Левски е тук – в сърцата на учениците и учителите от ОУ “Васил Левски“, с. Видраре. Той е в постъпките и в мечтите им, в празниците и в конкурсите, в изявите им. Училището се гордее със своето име и достойно го защитава. Всяка година по традиция посвещава дни и дейности, свързани с годишнината от гибелта му.

Една от ученическите изяви на 17.02.20 г. беше лъвският скок под ръководството на учителя по физическа култура и спорт Владимир Стефанов. В него взеха участие всички ученици и децата от Подготвителна група. Победителите от всяка възрастова група бяха наградени.

По традиция учениците посетиха Туняковския хан във селото, сега музей на Левски. Ежегодно там те виждат вещите и документите на Дякона и членовете на местния революционен комитет, слушат страничка от историята на селото и на България.

На 18.02.20 г. впечатляваща беше викторината между два равностойни отбора -„Апостола“ и „Левски“ - на тема „Живот и дейност на Васил Левски“. В нея участваха деца от 3,4,5 и 6 клас и отговаряха на въпроси по темата. Всеки отбор се представи с девиз, със подготвени отговори, стихотворения и рисунки. Състезанието завърши с почти равен резултат: 155 точки на 157 в полза на отбор „ Апостола“. И двата отбора показаха знания за най-великия българин и бяха наградени. Специални гости бяха Магдалена Димитрова - кмет на селото, секретаря на читалището и председателя на клуба на възрастните и хора с увреждания.

В тематичната изложба „Левски в моите представи“, организирана от г-жа Румяна Петкова, имаше рисунки от различните периоди в живота на Апостола. Особено впечатляващи бяха тези на Ралица Пенчова от 6 клас и на Десислава Павлова от 5 клас.

На 19.02.20 г. на тържество пред паметника на Васил Левски в селото венци и цветя на признателност поднесоха - г-н Людмил Павлов – заместник кмет на община Правец, Кметство с. Видраре, читалище, Клуб на ВХУ, ученици и учители. Цветята от училището бяха, закупени със средства събрани по инициатива на ученическия съвет и училищния колектив. Подготвителна група с ръководител г-жа Соня Стаменова и ученици от училището изнесоха кратка програма.
Колкото и каквито да са изявите на училището, те никога не са достатъчни и няма да секнат.Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

 • Отговори (0) (2)
  1. добавен от: Дон балон 19 Февруари, 21:56

  Браво

 • Отговори (0) (2)
  2. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 13:47

  Поздравления!

 • Отговори (0) (1)
  3. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 14:59

  Коя е тази Магдалена?Във Видраре има ли кмет или кметски наместник,защото кмет се избира,а кметски намесник се назначава!

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 10:27

  Не е Магдалена,а Миглена и е кметски наместник.Дописникът е не само неосведомен,но и слабограмотен.Да научи правилата за употреба на пълен и непълен член в българския език!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (151)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (13)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (40)
70% Complete
Всички са маскари. (65)
70% Complete