Петък, 20 Септември 2024, 01:38

Учредиха художествено-творчески клуб „Полет”

26 Март 2013, 15:49
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2521 1


По инициатива на Людмила Петрова в Своге бе учреден художестевно-творчески клуб „Полет”. Специални гости на събитието бяха поетесата Маргарита Петкова, младата певица Дороти Такева и нейният китарист Иво Лобутов. Участва и  група за автентичен фолклор „Росна китка”,с ръководител Снежана Сандова, и дамски хор „Сезони”, с ръководител Юлия Дикова. Художествено-творческият клуб към НЧ „Градище -1907” ще бъде естествен наследник на Клуба на дейците на културата, основан преди 35 г. и вече спрял дейността си.
За пръв почетен член на клуба,бе избрана Маргарита Петкова, като за целта й бе връчена почетна членска карта. След нея бяха посочени имената на няколко доайена на местната култура като Александра Стефанова, Никола Николов и Петър Маринков. След официалната част последва литературно четене, като първа пред микрофона бе поканена Маргарита Петкова. Тя поздрави свогенци за великолепната идея и пожела на членовете на клуба творчески върхове и много успехи. В четенето взеха участие и видни свогенски интелектуалци, като Никола Николов, Мариета Любенова от Искрец, Георги Венев от Лакатник, Петрана Гергова и др.
Всеки последен петък от месеца членовете на клуб „Полет” ще се събират в библиотеката на читалище „Градище-1907” в Своге, където ще споделят мисли и творчество.

сн. Р. Димитрова

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Март, 13:25

    Поздравления и успех от Литературен клуб"Стамен Панчев" Ботевград!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (249)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete