Понеделник, 29 Април 2024, 15:39

Учредиха регионален съвет за развитие на Самоков

8 Март, 11:36
(0) (1)
Самоков - Новини
Прочетена: 183 3


Вчера беше учреден Регионален съвет за развитие на Самоков, който включва представители на бизнеса от региона. Инициативата се реализира след проведена преди месец среща на кмета Ангел Джоргов с бизнеса в Самоков. На втората среща беше представен уставът на сдружението и акцентите, залегнали в него.

Сдружението ще бъде с нестопанска цел, като в него може да членува всеки, който иска да работи за Самоков като кауза. Начертаните приоритетни линии включват развитието на културата, здравеопазването, спорта, сигурността, опазването на обществения ред, развитието на екополитиката, въвеждане на системата „Смарт Сити”, довеждащата инфраструктура и други.

Кметът инж. Джоргов подчерта, че по някои от заложените в стратегията акценти вече се работи и са предприети действията. Такива действия включват повишаване на сигурността чрез надграждане на видеонаблюдението и създаване на общинско охранително звено, както и изработване на концепция и калкулация за „Смарт Сити”. Също така, са започнати ремонтите на довеждащата инфраструктура.

На проведената среща бяха избрани 6 от членовете на управителния съвет, в който влизат представители на различни бизнеси в региона. Седмият член на съвета ще бъде определен до седмица в онлайн заседание. Регионалният съвет за развитие на Самоков ще има собствен офис и ще провежда срещите си ежемесечно при предварително изготвен дневен ред.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Март, 12:44

    Да ти умре коня от гъдел.

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Март, 14:12

    Концепцията е кой колко да получи от баницата.

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Март, 14:32

    Играчи

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete