Неделя, 28 Април 2024, 15:16

Управителят на “Марконис” с презентация в Оксфорд

14 Декември 2015, 09:28
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2168 22


Управителят на Езиков Център „Марконис” Николай Николов беше един от презентаторите в научен образователен симпозиум (Oxford Education Research Symposium), който се проведе на 7-9 декември 2015 г. в Pembroke College на Университета Оксфорд в Обединеното Кралство.
 
Презентаторите бяха от над 20 държави и от 5 континента (Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Австралия) и изнесоха тридесетминутни доклади, свързани с актуални въпроси на образованието. След всяка презентация имаше дискусия върху представения научен проблем. Най-голям беше броят на участниците от Съединените Щати и Обединеното Кралстово, повечето от които бяха научни светила от университетските среди. Водещите презентатори на симпозиума бяха двама изтъкнати професори от Университета Оксфорд – д-р Кен Мейхю и д-р Иън Ментер.
 
Г-н Николов представи T.I.M.E. (Teenodrama Interactive Method in English) – неговият научен проект, който през месец март 2015 г. беше номиниран от Британския Съвет в Лондон за наградите ELTons – ОСКАРИ за иновации в обучението по английски език. Докладът на Н. Николов беше под формата на компилация от презентация и workshop, озаглавена „Магията на T.I.M.E. драмата” (“The Magic of T.I.M.E. Drama”). Същността на метода на Николов е развиването на интерактивните говорни умения на тийнейджърите, които изучават английски език като чужд. Това става чрез преподаване на професионални театрални техники, базирани на Системата на Станиславски и цялото обучение протича изцяло на езика цел ( в случая английски).
 
 
Презентацията на Н. Николов предизвика голям интерес у академичната публиката, тъй като естеството и се основава освен на методиката на чуждоезиковото обучение, и  на професионалното театрално изкуство. Доброволци от публиката взеха активно участие в практическите задачи по време на сесията, а след нея Управителят на „Марконис” отговаряше в продължение на повече от 10 минути на въпросите на зрителите, касаещи различни аспекти от проекта, както и възможностите за разпространение на метода в по-голям мащаб (дори и извън сферата на обучението по английски език). Бурните аплодисменти след преставянето на метода T.I.M.E. бяха наградата за автора му, който предстои да презентира труда си и на други международни форуми през новата 2016 год, тъй като вече е получил одобрение за участие като лектор в конференции в сферата на чуждоезиковото обучение в редица държави на 3 континента – Европа, Азия и Северна Америка.
 
Атмосферата на тридневния симпозиум в Оксфорд беше типично английска и във всяко едно отношение подчертаваща аристократизма, класата и традициите в британското образование. Pembroke College е едно от трите най-стари учебни заведения и първото със собствен параклис сред тридесет и осемте колежа, които са съставните академични общности на Университета Оксфорд. Основан е през 1347 год. от графинята на Пембрук Marie de St Pol. Участниците във форума имаха възможността да се насладят на аспекти от ежедневието на колежаните, до които туристите в Оксфорд разбираемо нямат достъп.
 
“Това, което силно ме впечатли, беше тематичната селекция на докладите, които бяха колкото различни, предвид мултикултурния профил на презентаторите и многообразието от научните им области и интереси, толкова и допълващи се и базирани на актуални проблеми в съвременното образование. Също предвид участието ми в симпозиума, мога да направя и извода, че колкото и много да са проблемите в българското образование, ние нямаме повод да се срамуваме, защото като цяло то представлява система с традиции, която има неоспорими позитиви, достойни за уважение. В тази връзка, смятам, че всяка реформа в образователната ни система трябва да е изключително премерена и не с цената на всичко.”, сподели за читателите на “Балканец” г-н Николов, който използва случая и да благодари за пореден път на всички допринесли за създаването на метода T.I.M.E., и особено много на шестнадесетте възпитаници на „Марконис” от сертификатни групи Pre-FCE и CAE, които през академичната 2012/2013 година отдадено учстваха в двете експериментални фази от проекта.
 
 
 
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (22)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Декември, 10:08

    "... беше номиниран от Британския Съвет в Лондон за наградите ELTons..."
    Teзи награди Елтън Джон ли ги дава? :uups:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Декември, 10:33

    Да не е дошло време за прием в Марконис?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Декември, 11:29

    Не е ли имало кой да му каже, че в Оксфорд се слага вратовръзка? Мъжете, де...

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Don Chicho 14 Декември, 11:43

    Ей.Имате едно прилично нещо в града и бързате да го " окепазите".

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 14 Декември, 12:45

    Искаш да кажеш, че кметът е неприличен? И аз така мисля!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Станимира Ивайлова 14 Декември, 14:03

    А дали смятате, че на Николай Николов му пука какво пишат няколко анонимни злобни душици?
    И въобще докато чета коментарите се чудя как може да има такива хора....щом и за кмета под тази статия има кометар, който няма абсолютно нищо общо с темата.... Нямам думи.
    Пожелавам на Николов още много успехи и да не обръща внимание на зложелателите. Тях винаги ще ги има.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: :) 14 Декември, 16:32

    Ник е изключителен професионалист. Хвала му правя, че обича родния си край и работи за най-милото в живота ни - децата. Докато има хора като него и децата ни и България ще вървят нагоре.

    Простолюдието не оценява такива успехи, но то за това ще си остане в калта - до казаните за рикиа с Голфчето и обратно.

    Браво Ник! Успех и борбеност ти пожелавам.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 14 Декември, 17:05

    Много му се радвам на нестихващия ентусиазъм. Успех!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: войводата 14 Декември, 18:18

    Истинско педерастче

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 14 Декември, 18:39

    Ако истинските войводи можеха да видят, че простак като теб, №9, се титулува "войвода", биха се обърнали в гроба.
    Толкова жалко е, че има такава завист и злоба у хората.
    Адмирации към успеха на Н. Николов!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete