Четвъртък, 13 Юни 2024, 16:40

Ускорява се процесът за основния ремонт на пътя София – Самоков – Боровец - Костенец

12 Август 2023, 00:13
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 294 0


Агенция „Пътна инфраструктура“ ускорява процеса по подготовката на проекта за основен ремонт на 86 км от второкласния път II-82 София – Самоков – Боровец – Костенец.

Председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов обсъди предвидените ремонтни дейности с народни представители от Парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Поет е ангажимент в кратък срок – до края на септември, да бъде обявена обществената поръчка за актуализиране на изработения през 2015 г. технически проект и изпълнението на необходимите строително-монтажни работи. По този начин през есенно-зимния сезон ще може да се проведат законовите процедури за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор, да се сключат договорите с избраните изпълнители и през 2024 г. при актуализиран технически проект и издадено разрешение за строеж ще може да започне основният ремонт на трасето.

Предвижда се в края на следващата седмица да се проведе среща в Панчарево, за да може гражданите да са запознати с предвижданите от агенцията обезопасителни дейности в отсечката до стартирането на ремонта на пътя София – Самоков – Боровец – Костенец.


Източник: АПИ

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (1)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (1)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (7)
70% Complete
Не (14)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (1)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (2)
70% Complete
Всички са маскари. (11)
70% Complete