Петък, 26 Април 2024, 12:01

В Хераково отбелязаха с концерт рождението на Васил Левски (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

19 Юли 2022, 09:42
(0) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 1028 0


През годините се превърна в традиция читалище „Васил Левски-1923“в Хераково да отбелязва годишнината от рождението на Апостола с концерт и различни събития. На 18 юли, когато се навършват 185 г. от раждането на Васил Левски, централната част на Хераково беше огласена от детски песни и танци, както и традиционни хора от местните самодейци.

Кметът на селото Валери Георгиев честити празника на читалището и се похвали с чисто новия стенопис на Дякона на свободата, изработен на една от фасадите на културната институция. „Дела трябват, а не думи“ е от безсмъртните мисли на Левски, която е избрана да допълва портрета му на стенописа.
Цветелина Цветанова, ПР на община Божурище, подари огромен букет на читалищното ръководство от името на кмета Георги Димов, но в обръщението си допусна грешка, като говори за „185 г. от смъртта на Васил Левски. Смърт, но безсмъртен“.
ДВГ „Палави ноти“, както и самодейците от НЧ „Васил Левски-1923“ с изпълненията си се погрижиха за доброто настроение и повдигане на празничния дух.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete