Петък, 3 Май 2024, 06:00

В ход са проекти за нови ключови обекти в Община Костинброд

31 Август 2018, 18:28
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1408 0


В новия брой на информационен бюлетин „Костинброд“, инж.Габриела Георгиева – заместник-кмет на община Костинброд даде подробна информация за двата предстоящи проекта за общината.

Започва реконструкцията на централния площад „Иван Вазов“. Проектът предвижда цялостна нова визия на площадното пространство по отношение на планова и обемно пространствена композиция. В източната част на площада е оформено озеленяване, където са разположени алеи, детска площадка и декоративна водна площ. Предвидени са места за отдих и почивка. Настилката ще бъде изцяло подновена от два типа павета. Проектът предвижда ремонт на ул.“Христо Ботев“ в участъка от ул.“Охрид“ до ул.“Димчо Дебелянов“. Също така ще бъдат ремонтирани и паркингите от двете страни на НЧ“Иван Вазов-1947“. С реализирането на площада ще се добави и така липсващото централно озеленяване.

Другия мащабен проект за община Костинброд е проект „Ботаническа градина-парк“. Имота на така нареченото „опитно поле“ на ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“ е вече общински имот. Големината му е 16 декара. В него има две сгради, които също са вече общинска собственост. Концепцията за парка е нещо ново, напълно ориентирано както към хората, живеещи в града ни, така и към посетителите от околните населени места. Концептуалния проект предвижда обособяване на 11 отделни тематични зони. Всяка със собствена функция и цел. Зоните ще са разделени на „Японски кът“, „Пролетна наслада“, „Амфитеатър“ , „Розалиум“, фонтан с водни лилии и кът наречен „Тайната градина“. Двете съществуващи сгради са предвидени за зимната градина, където ще се съхраняват и отглеждат растенията.

Другата сграда към момента ще бъде консервирана, до осигуряване на финансов ресурс за изграждане на зала или физкултурен салон. Новия парк на град Костинброд ще има общо 266 броя широколистни и 167 броя иглолистни дървета, в това число 82 вида декоративни форми широколистни и 24 вида декоративни форми иглолистни дървета. В парка ще има и място за скейтбордисти и заведения.

Успех на двата проекта! 2019 година ще е ключова, важна година за община Костинброд. С нов облик и Европейска визия ще влезем в юбилейната 2020 година!

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete