Петък, 3 Май 2024, 00:17

В ОУ "Любен Каравелов" - с. Трудовец удари първият звънец

15 Септември 2016, 16:14
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3141 4


На първия учебен ден, децата на Трудовец се завърнаха в родното училище пораснали, готови за покоряване на нови върхове по трудния път на знанието. Училищният двор бе огласен от радостна глъчка. Имаше много гости – кметът на Трудовец – Веселин Драганов, Галинка Маринова – главен счетоводител в кметство – с. Трудовец, Ръководството на Читалище "Никола Ракитин", предучилищна група на ДГ „Здравец” – с. Трудовец, бивши учители и директори на училища, родители и роднини на учениците.
Както винаги най-въодушевени бяха малките първокласници, прекрачили за първи път училищния праг. Те с нетърпение очакваха кога г-жа Мариана Георгиева ще ги въведе в класната стая.
След посрещане на училищното знаме и издигане  националния флаг на РБ,  свещеникът на селото - отец Панайот направи водосвет и отслужи литургия за здраве и благополучие. Директорът на училището - г-жа Илияна Марчовска поздрави учениците, учителите и всички присъстващи с новата учебна година, като прочете получените поздравителни адреси от: Г-жа Меглена Кунева – министър на образованието и науката; Кметът на Община Ботевград, ПК „Весел живот” – с. Трудовец; УЦ „Дани Кар” – Ботевград. В приветствието си кметът на Трудовец - В. Драганов определи 15 септември като “специален празник, защото той е символ на признанието на българина към знанието и образованието”. Тази учебна година прага на училището в Трудовец ще прекрачат 21 първокласници. На тях кметът В. Драганов пожела “добро, силно начало, за да могат да берат големи плодове в края на обучението си”. Обръщайки се към всички ученици, кметът на Трудовец отправи апел за пазене  авторитета на учителите, училището, опазване имуществото както на училището, така и на придобивките в селото ни. На учителите пожела “боен дух, защото в тези трудни времена те като опълченци трябва да създават и опазват най-голямото богатство на Трудовец - децата”.
Калия Тодорова - родител на първокласник отправи емоционален поздрав към най-малките ученици, след което директорът на училището по стара българска традиция плисна менче с вода, за да е успешна и ползотворна новата учебна година и всички ученици минаха под украсения свод, символизиращ вход към необятните простори на науката.  

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Септември, 19:35

    DS KMETA DONOSNIK DOLO

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Септември, 07:35

    Внимавай някой ден да не гризнеш дръвцето,поплювкоооо!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Септември, 08:52

    Na dobar 4as na vsi4ki y4enici!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Септември, 10:19

    Драганов да каже кога ще има налягане на водата в Трудовец?!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete