Понеделник, 29 Април 2024, 08:55

В Правец отбора на "Спортист" Своге направи още една крачка към "В" група

14 Октомври 2012, 20:00
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 3126 11


Днес в ранния седобяд се изигра дербито на 5-тия кръг между отборите на ФК „Правец“ и ФК „Спортист“ Своге. До момента отборът на гостите не познаваше вкуса на поражението, а отборът на домакините реално бе единственият тим, който можеше да окаже съпротива на запътилия се към „В“ група отбор от искърското дефиле. Поради важността на крайния изход, мачът бе поверен на съдииската бригада от Етрополе с главен съдия Людмил Павлов и асистенти Иван Станев и Тодор Василев. Срещата започна динамично, като се наблюдаваше известно напрежение в редиците на правчани, може би предизвикано от злощастно загубения мач от 4-тия кръг в последнта минута в Драговищица. Битката се водеше предимно в центъра на терена, а дошлите около 150 запалянковци на трибуните се наслаждаваха на добър за нивото на „А“ окръжна група футбол. Мачът беше изключително равностоен, докато в 25-тата минута, след груба грешка на централния бранител на правчани Ралков, позволи на Благовест Тодоров да открадне топката и хладнокръвно да открие резултата. Домакините щурмово се хвърлиха в опит за изравняване на резултата, но след бърза контраатака и самостоятелен пробив на №7 от отбора на Своге, Денис Стоилов, резултатът бе удвоен. Пъргавото крило от тима на „шоколадите“ асистира на Андриан Янков за 2:0 в 39-тата минута. Укрилени от преднината си в 43-тата минута отново състезателят с №32, Благовест Тодоров, се разписа и направи резултата класически 3:0. Така завърши и първата част.
Второто полувреме започна съвсем различно в сравнение с първата част. Футболистите на ФК „Правец“ бяха видимо по-изнервени, тъй като изоставаха сериозно в резултата. Това се отрази и на заряда на самата среща, като играта доста се изостри. На терена преобладаваха опасните единоборства, вследствие на които последваха и няколко бързи жълти картона. Това съвсем не помогна на домакините и те допуснаха четвърто попадение във вратата си, а Благовест Тодоров оформи своя хет-трик. Сериозно изнервени от негативния резултат Светослав Джезов и Борис Райчев от отбора на Правец, показаха не типично за тях неспортсменско поведение, за което заслужено бяха наказани с жълти картони. След солидната си преднина състезателите на ФК „Спортист“ се затвориха в собствената си половина.
В оставащите минути до края Борис Райчев и Теодор Тодоров върнаха две попадения, но силите на домакините не стигнаха за нещо повече. Така бе оформен и крайният резултат на най-интересния мач от 5-тия кръг на западната „А“ ОФГ. След този кръг отборът на „шоколадите“ продължава победната си серия, а ФК „Правец“, въпреки загубата, остава основен претендент за първенец в групата.
По програма срещата трябваше да започне в 16:00 часа, но поради занимание на националния отбор по футбол, мачът бе изтеглен за 14:30 часа.


Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 20:10

    Краси и Иван са за 1 група, правец има голям потенциал в момчетата

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 21:12

    ot sudiiskata brigada Ludmil Pavlov raboti v Pravec, a sviri ma4ove na mestnia otbor :)

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 04:59

    Kvi petendenti sa tiq?! Ako ne be6e glavnia sadia da gi pojali teq karikaturi otivaha na 7-8 gola...

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 08:34

    тия пак своге ги крепат навсякаде, недейте да лаете без причина.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 10:03

    Правец шампиони.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 10:18

    Bunta trqbva6e da razkara pensionera Djezov i Boris nagleca!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 11:23

    Boris e най-добрият в целият отбор, ако не е той, сте го загазили всички.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 18:05

    ei tashaci igraete v A okrujna grupa i pak ste gola voda, V grupa nema da vidite che nemate edna stotinka, biete tuk tam che ste samo vie s trenirovki, kade otivate kato ste zaguben otbor odavna.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: иво 16 Октомври, 17:38

    до като е голямата глава така ще бьде

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 09:05

    tva se otnasq za Svoge bre.. v Pravec igraem za udovolstvie ne za pari ili za V grupa, i dokato e golqmata glava shte ima futbol, dobre che e toi da imame i otbor, pa vie nedeite da znaete mnogo, che ne znaete kak stoqt neshtata!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete