Събота, 27 Април 2024, 06:51

В събота "Балкан 1929" приема "Чавдар" (Етрополе) в изключително важен сблъсък

15 Април 2022, 22:02
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1091 8


В събота (16 април) от 17:00 часа мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" ще премери сили срещу "Чавдар" (Етрополе) в поредно регионално дерби между двата "кръвни врага". Двубоят ще бъде част от 29 кръг на Югозападна Трета лига. Срещата ще се проведе на стадион "Христо Ботев" в Ботевград, а залогът от крайния изход този път ще бъде допълнително подсилен от факта, че двата отбора водят битка за първото място. Това разбира се от своя страна прави двубоя изключително важен както за "зелените", така и за етрополци, като независимо от формата си в момента и двата лагера ще излязат на сто процента в търсене на победата. Това ни кара да очакваме един истински футболен спектакъл.

Към момента само точка разделя "Балкан 1929" и "Чавдар" (Етрополе) в подреждането, като чавдарци са втори с 60 точки, а балканци плътно зад тях с 59. Лидер засега остава "Беласица" (Петрич) с 66 пункта в актива си. През есенния полусезон ботевградчани, когато определено се намираха в доста по-добра форма, спечелиха трудно гостуването си в Етрополе с минималното 1:0. Малко след това пък етрополци отстраниха "зелените" от турнира за Купата на АФЛ след победа в Ботевград със същия резултат.

Сега футболистите на Иван Редовски са преследвани от контузии и спад в своето представяне, докато опонентът им изглежда се представя една идея по-добре. "Чавдар" (Етрополе) постигна 6 победи, 2 равенства и само една загуба при подновяването на първенството в Югозападна Трета лига. От своя страна "Балкан 1929" регистрира 4 успеха, 2 ремита и 3 поражения. В такива дербита обаче формата никога не е била водещият фактор, като тепърва предстои да разберем кой ще покаже повече характер и по-здрави нерви в поредния епизод на регионалното дерби в Софийска област. 

В лагера на "Балкан 1929" очакват труден мач. Това сподели старши треньорът и президент на отбора Иван Редовски пред "Спортал". 

„Играем за нашата чест и достойнство. Докато имаме и теоретичен шанс ще се борим за първото място. Много са причините, които ни доведоха дотук – контузии, наказания и други странични фактори, които не са тайна за никого. Срещу Чавдар излизаме да измием срама от тежката загуба от втория отбор на Хебър. Очаквам да направим добър мач и да зарадваме многото публика, която по традиция идва на този двубой. Надявам се с Чавдар да повторим мача от есента, който е еталон за нашата група. Нека по-добрия победи. Имаме доста здравословни проблеми, но вярвам, че до срещата ще отшумят“, коментира пред Sportal.bg старши треньорът на "Балкан 1929" Иван Редовски.

На отсрещния бряг старши треньорът на "Чавдар" (Етрополе) Йордан Юруков също даде мнението си за предстоящата битка, отново пред "Спортал". 

„Респект и уважение към Балкан. Качествен отбор с добри изпълнители. Вярвам, че ще стане дерби. Очаквам да зарадваме хората по трибуните с добра игра. Ние продължаваме да следваме плана си. Важно е да се развиваме, надграждаме и футболистите ни да дават всичко от себе си на терена. Правим ли го, резултатите ще дойдат“, коментира пред Sportal.bg старши треньорът на етрополския тим Йордан Юруков. 

Двубоят ще може да бъде проследен и на живо:




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Чавдар Етрополе , ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига

Коментари (8)

  • Отговори (0) (2)
    1. добавен от: .... 15 Април, 23:18

    Kakv publika be smeshnici,nai mn 50-100 praznotikveni4eta

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Април, 08:30

    Зольовцииии носете си вазелин..... За елашките може и грес.

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Април, 08:49

      И на майка ти п****та може

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Април, 10:56

    Само Балкан

  • Отговори (0) (1)
    4. добавен от: Анонимен 16 Април, 14:37

    само Чавдар

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Април, 14:37

    ще ви смачкаме

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Петрич Калифорния 16 Април, 15:02

    Мача е равен днес

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 16 Април, 16:00

    Всички зольовци са за е....е

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete