Четвъртък, 28 Март 2024, 23:51

В събота предстои поредното регионално дерби между "Балкан 1929" и "Чавдар" (Етрополе)

12 Март 2021, 10:49
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1347 3


Тази събота (13 март) ни очаква пореден епизод от регионалното футболно дерби между "Балкан 1929" и "Чавдар" (Етрополе). Двубоят, който е част от 21 кръг на Югозападна Трета лига, ще се играе на стадион "Христо Ботев" в Ботевград и е с начален час 15:00 ч.. Въпреки снеговалежa през седмицата, към момента няма индикации, че срещата може да бъде отложена. Очакванията са всички двубои от Югозападна Трета лига да се проведат нормално, в това число и този между "зелени" и "червени".

Срещата ще бъде много важна за двете страни, както обикновено. Независимо от класирането на регионалните съперници, в тези двубои винаги се играе за победа, а на преден план са засегнати честта и името на двата отбора. В подреждането към момента "Балкан 1929" се намира на 9-о място с 28 точки. С 10 повече, доста по-добър първи полусезон за "Чавдар" (Етрополе) е с ключова тежест за моментната позиция на отбора. Етрополци заемат 5-о място към момента с 38 пункта. 

От началото на втория полусезон обаче, футболистите на "Балкан 1929" демонстрират едно много по-различно лице. Отборът на Иван Редовски освободи няколко основни играчи от първия полусезон, но се сдоби с истински "диаманти" в лицето на опитните халфове Йордан Апостолов, Павел Петков и нападателят Калоян Бонев. С верните ходове, в момента "зелените" изповядват много по-качествен футбол и сякаш лека полека намират своето място. Балканци регистрираха три победи от три срещи при подновяването на първенството и по всичко изглежда, че амбициите им не спират до тук. Отборът на "Чавдар" пък даде рестарт на участието си в Югозападна Трета лига колебливо. В трите си мача, етрополци имат равенство, загуба и победа. 

За последно двете страни преплетоха шпаги в регионално дерби на 13 октомври миналата година в мач за Купата на Аматьорската футболна лига именно на стадион "Христо Ботев". В редовното време срещата завърши наравно 1:1, а в последствие "зелените" продължиха напред след победа с 4:2 при дузпите. В предишния сблъсък за първенство в края на август миналата година, двубоят в Етрополе също завърши наравно 1:1. 


ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО сблъсъка между "Балкан 1929" и "Чавдар" (Етрополе) в линка по-долу!  

https://mycujoo.tv/en/view/event/cklwadfrq0h8r0hcpuc0pnu8w





Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Чавдар Етрополе , ФК Балкан 1929 , Югозападна Трета лига

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Март, 18:12

    Само победа за БАЛКАН - 3-1

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete