Четвъртък, 19 Септември 2024, 19:25

В село Бели Искър откриха учебната година в обновена детска градина

18 Септември, 12:56
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 167 0


С много усмивки и подобрена материална база откриха новата учебна година във филиала на детска градина „Самоково“ в село Бели Искър. Общо 25 деца прекрачиха прага на обновеното учебно заведение, което посрещна своите възпитаници с подменена дограма, нова подова настилка и инсталирано парно отопление.

Децата в градината са предимно местни, но има и такива от Самоков и близките населени места. Кметът на Бели Искър, Благовест Бичаков, подчерта значимостта на извършения ремонт, като отбеляза, че сградата не е обновявана в продължение на 30 години.

Кметът на община Самоков, инж. Ангел Джоргов, поздрави ръководството на детската градина и изказа благодарност към жителите на селото, които са се включили в обновяването на базата. Той подчерта, че поддържането и подобряването на условията в детската градина е от съществено значение за бъдещето на децата.

„Ние сме длъжни да поддържаме и надграждаме направеното, за да може не само да запазим броя на децата, а и да ги увеличим. Имаме прекрасни дадености – невероятна природа и чист въздух, и съм уверен, че с малко усилия можем да превърнем тази градина в предпочитана от много семейства“, каза Джоргов, като определи детската градина като „бутикова“.

Директорът на детската градина, Мариана Дренска, благодари за оказаната подкрепа и пожела успешна учебна година на децата и учителите.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (249)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete