Събота, 26 Ноември 2022, 18:08

В Трудовец "звъни звънчето пак за първи час ...!"

15 Септември, 17:28
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1342 1


На днешния слънчев и тържествен ден, отново ОУ“Любен Каравелов“ – с. Трудовец отвори широко вратите си, за да посрещне своите първокласници, по-големите ученици, учители и служители.

Отец Панайот отслужи водосвет за здраве и благополучие на всички. В приветствието си по случай откриването на новата учебна година, директорът на училището – г-жа Марчовска изтъкна, че „ образованието е стожерът на културата и единството на всеки един народ“ и припомни „вековния стремеж на българина към знание и светлина“. Обръщайки се към учениците, директорът ги призова да бъдат по-добри и знаещи, а на малките първокласници пожела да се учат неуморно и упорито, защото от образованието започва всичко. На учителите и родителите г-жа Марчовска възложи надеждите си да научим учениците на отговорност и трудолюбие и съвместно да изграждаме ценностната им система.

Поздрав към всички отправи и кметът на Трудовец – г-н Еленко Иванов, който е убеден, че учителят е учител за цял живот.

Прочетен бе и поздравителен адрес от името на Общинска администрация в лицето на г-н Иван Гавалюгов – кмет на Ботевград. Родител на първокласник прочете благопожелания и напътствия към най-малките ни ученици.

На тържеството присъстваше и г-жа П. Вушкова, дългогодишен учител по математика в ОУ “Любен Каравелов“ – с. Трудовец. Директорът на училището с вълнение изказа своята благодарност и признателност към нейния висок професионализъм и отдаденост в работата. От своя страна г-жа Вушкова благодари за високата оценка, „която заслужава всеки учител, работещ с децата на България“. Тя с нескрито задоволство заяви:“ 44 години работя с децата на Трудовец – прекрасни деца, които показват, че малкото училище изгражда личности, които заемат водещо и високо място в обществото“. Посланието, завещано ни от г-жа Вушкова към учениците гласи: „ Асансьор към успеха няма. До успеха се върви по стълба – стъпало по стъпало“.

Ученици и родители се отзоваха на апела на Училищното настоятелство и днес бе събрана сумата от 1870 лв. в помощ на лечението и цялостното възстановяване на Анатолий Стоянов.Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (6) (2)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 10:02

    Най-доброто начално училише в общината.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (39)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (39)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (709)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1709)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (102)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (95)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (333)
70% Complete