Неделя, 16 Юни 2024, 10:18

Валя Балканска – специален гост на Концерт-спектакъла по случай 110 години гимназиално образование в община Ботевград

5 Ноември 2022, 07:54
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2621 15


Народната певица Валя Балканска и гайдарят Петър Янев бяха специални гости на продължилия над 2 часа Концерт-спектакъл посветен на 110 години гимназиално образование в община Ботевград. Той започна в 18,00 ч. в НЧ „Христо Ботев – 1884“, което едва побра желаещите да присъстват на честването на годишнината. Всички гости на събитието бяха посрещнати още на входа на Читалището от ученици на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ с китка здравец, а официалните гости получиха специално издадения за годишнината „Алманах“ съдържащ стихове, есета, разкази и рисунки на ученици от ППМГ. На сцената бе прочетен Поздравителен адрес от Президента на България - Румен Радев, а от негово име бе връчен почетен знак на директора на Гимназията – Даниела Колева за постигнати високи резултати в развитието на образованието. Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов, зам.-кметът Борис Борисов, председателят на Общинския съвет – д-р Илин Черняшки, зам.-председателят на Общинския съвет - Дамян Маринов, общинските съветници Цветан Цолов, Диана Къндева – РУО София-област и др.

„Едни от най-стойностните личности с принос за развитието на нашия град, са възпитаниците на Златаровската гимназия“, заяви в приветствието си кметът Гавалюгов.
Председателят на Общинския съвет – д-р Черняшки връчи следните почетни отличия: “Заслужил гражданин на община Ботевград“ на Венетка Терзийска, за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионализъм; Почетна грамота на Нели Георгиева - за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионален опит; Почетна грамота на Боряна Николова - за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионален опит.


Почетни медали за значим личен принос в утвърждаването на училищната институция, получиха Ценка Найденова и Пешо Моновски, а с почетен плакет за дългогодишната работа като директор на ППМГ бяха удостоени Росица Василева, като бивш директор, и настоящата директорката Даниела Колева. В словото си, тя изтъкна огромните успехи на възпитаниците на ППМГ на конкурси и олимпиади, и подчерта, че средният успех на Гимназията винаги е стабилен – много добър 5,17, а броят на учениците нараства със 180 само за 10 години.
На сцената излезе и актьорът Симеон Владов – бивш възпитаник на ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“, който спомена имената на заслужили учители като Радка Цанова и дългогодишния директор Никола Близнаков.


Артистичните водещи Ники и Алекс по забавен и непринуден начин анонсираха изпълнителите - учениците в концерта-спектакъл. Те от своя страна показаха интересна и разнообразна програма, включваща сцени пресъздаващи часове по география, физика и биология; поетични рецитали; мажоретна хореография и акробатични изпълнения; диалози на английски, немски, руски и испански езици, както и танци и песни на съответните езици. От Подкаста на ППМГ, присъстващите в Читалищния салон разбраха за какво мечтаят и в какво вярват възпитаниците на Гимназията; какви са техните идеали и въжделения.


Празничната програма посветена на 110 години гимназиално образование в община Ботевград завърши с изпълнение на песента „Хубаво си, моя Горо“. Заедно с Валя Балканска и Петър Янев, на сцената излязоха всички участници в програмата, а публиката стана на крака и всички заедно изпяха тази емблематична песен.Източник: balkanec.bg

Ключови думи: концерт , ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" , Валя Балканска

Коментари (15)

 • Отговори (1) (5)
  1. добавен от: Анонимен 5 Ноември, 11:28

  токова хубаво че други училища няма вграда

 • Отговори (9) (0)
  2. добавен от: Анонимен 5 Ноември, 13:18

  Дано не си техен възпитаник, че като ти гледам правописа...

  • 1.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (2) (0)
  3. добавен от: Анонимен 6 Ноември, 09:50

  Време да се въведе филтър за мръсни и долнопробни коментари,в-к "Балканец"

 • Отговори (2) (0)
  4. добавен от: Анонимен 6 Ноември, 18:17

  Поздравления! За града и общината ни е гордост, че трудът на поколения учители бе оценен, бяха съхранени и развити традициите. Моето поколение ще помни с признателност на Никола Близнаков, Цоца Петкова, Цветана Романска, Николина Тошева и много други. Вярвам, че винаги ще е така в годините напред. Честити заслужени награди. А най-голямата е признателността и успехите на вашите ученици. Здраве и успехи!

 • Отговори (4) (5)
  5. добавен от: Анонимен 6 Ноември, 19:58

  Няма да станем европейци докато играем хора, ходим с цървулите и каним такива певици Хора разберете вече времето е друго и сме в Европейския съюз и трябва да слушаме млади, съвременни и европейски певци, ако не ходете на село и пасете овцете.

 • Отговори (5) (4)
  6. добавен от: Зарко 6 Ноември, 20:33

  Кмета е за чегарене,щото вместо да покани съвременни певци, гледа да мине тънко ,ало народе това сеем това ще жънем ,така че или бъдете модерни или въобще не се обаждайте.

 • Отговори (1) (3)
  7. добавен от: Анонимен 6 Ноември, 20:49

  Изненадата за учениците трябваше да бъде по съвременна.Но когато решават учителки за пенсиониране каква да е изненадата това може да предложат.

 • Отговори (4) (3)
  8. добавен от: Обективно 6 Ноември, 20:55

  Умен даскал и зелен кон няма,та камо ли да ти пишат учебници л

  • (4) (4)
   1. добавен от: Запознат 6 Ноември, 21:10

   Реват за заплати, ама факта е, че сме най необразованата нация в Европейския съюз и питам аз ,какво правим господа учители и с какво заслужихте тези високи заплати

 • Отговори (4) (3)
  9. добавен от: Кольо 6 Ноември, 21:14

  Докато има такива мероприятия,в Европа ще ни имат за цървули и ще ни гледат с присмех л

 • Отговори (2) (0)
  10. добавен от: Анонимен 6 Ноември, 21:24

  Да кажем, че даскали няма-има учители, просветители, будители, преподаватели...... Хора отварящи очите и сърцата на всички, дръзнали да бъдат нещо повече от другите!!!

  • (3) (0)
   1. добавен от: Дуди 6 Ноември, 22:13

   То даскал и учител е едно и също, така че май не си много в час и мисли преди да пишеш.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (17)
70% Complete
Не (40)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (4)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (8)
70% Complete
Всички са маскари. (13)
70% Complete