Четвъртък, 28 Март 2024, 11:14

Валя Балканска – специален гост на Концерт-спектакъла по случай 110 години гимназиално образование в община Ботевград

5 Ноември 2022, 07:54
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2561 15


Народната певица Валя Балканска и гайдарят Петър Янев бяха специални гости на продължилия над 2 часа Концерт-спектакъл посветен на 110 години гимназиално образование в община Ботевград. Той започна в 18,00 ч. в НЧ „Христо Ботев – 1884“, което едва побра желаещите да присъстват на честването на годишнината. Всички гости на събитието бяха посрещнати още на входа на Читалището от ученици на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ с китка здравец, а официалните гости получиха специално издадения за годишнината „Алманах“ съдържащ стихове, есета, разкази и рисунки на ученици от ППМГ. На сцената бе прочетен Поздравителен адрес от Президента на България - Румен Радев, а от негово име бе връчен почетен знак на директора на Гимназията – Даниела Колева за постигнати високи резултати в развитието на образованието. Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов, зам.-кметът Борис Борисов, председателят на Общинския съвет – д-р Илин Черняшки, зам.-председателят на Общинския съвет - Дамян Маринов, общинските съветници Цветан Цолов, Диана Къндева – РУО София-област и др.

„Едни от най-стойностните личности с принос за развитието на нашия град, са възпитаниците на Златаровската гимназия“, заяви в приветствието си кметът Гавалюгов.
Председателят на Общинския съвет – д-р Черняшки връчи следните почетни отличия: “Заслужил гражданин на община Ботевград“ на Венетка Терзийска, за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионализъм; Почетна грамота на Нели Георгиева - за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионален опит; Почетна грамота на Боряна Николова - за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионален опит.


Почетни медали за значим личен принос в утвърждаването на училищната институция, получиха Ценка Найденова и Пешо Моновски, а с почетен плакет за дългогодишната работа като директор на ППМГ бяха удостоени Росица Василева, като бивш директор, и настоящата директорката Даниела Колева. В словото си, тя изтъкна огромните успехи на възпитаниците на ППМГ на конкурси и олимпиади, и подчерта, че средният успех на Гимназията винаги е стабилен – много добър 5,17, а броят на учениците нараства със 180 само за 10 години.
На сцената излезе и актьорът Симеон Владов – бивш възпитаник на ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“, който спомена имената на заслужили учители като Радка Цанова и дългогодишния директор Никола Близнаков.


Артистичните водещи Ники и Алекс по забавен и непринуден начин анонсираха изпълнителите - учениците в концерта-спектакъл. Те от своя страна показаха интересна и разнообразна програма, включваща сцени пресъздаващи часове по география, физика и биология; поетични рецитали; мажоретна хореография и акробатични изпълнения; диалози на английски, немски, руски и испански езици, както и танци и песни на съответните езици. От Подкаста на ППМГ, присъстващите в Читалищния салон разбраха за какво мечтаят и в какво вярват възпитаниците на Гимназията; какви са техните идеали и въжделения.


Празничната програма посветена на 110 години гимназиално образование в община Ботевград завърши с изпълнение на песента „Хубаво си, моя Горо“. Заедно с Валя Балканска и Петър Янев, на сцената излязоха всички участници в програмата, а публиката стана на крака и всички заедно изпяха тази емблематична песен.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: концерт , ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" , Валя Балканска

Коментари (15)

  • Отговори (1) (5)
    1. добавен от: Анонимен 5 Ноември, 11:28

    токова хубаво че други училища няма вграда

  • Отговори (9) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Ноември, 13:18

    Дано не си техен възпитаник, че като ти гледам правописа...

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Ноември, 09:50

    Време да се въведе филтър за мръсни и долнопробни коментари,в-к "Балканец"

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Ноември, 18:17

    Поздравления! За града и общината ни е гордост, че трудът на поколения учители бе оценен, бяха съхранени и развити традициите. Моето поколение ще помни с признателност на Никола Близнаков, Цоца Петкова, Цветана Романска, Николина Тошева и много други. Вярвам, че винаги ще е така в годините напред. Честити заслужени награди. А най-голямата е признателността и успехите на вашите ученици. Здраве и успехи!

  • Отговори (4) (5)
    5. добавен от: Анонимен 6 Ноември, 19:58

    Няма да станем европейци докато играем хора, ходим с цървулите и каним такива певици Хора разберете вече времето е друго и сме в Европейския съюз и трябва да слушаме млади, съвременни и европейски певци, ако не ходете на село и пасете овцете.

  • Отговори (5) (4)
    6. добавен от: Зарко 6 Ноември, 20:33

    Кмета е за чегарене,щото вместо да покани съвременни певци, гледа да мине тънко ,ало народе това сеем това ще жънем ,така че или бъдете модерни или въобще не се обаждайте.

  • Отговори (1) (3)
    7. добавен от: Анонимен 6 Ноември, 20:49

    Изненадата за учениците трябваше да бъде по съвременна.Но когато решават учителки за пенсиониране каква да е изненадата това може да предложат.

  • Отговори (4) (3)
    8. добавен от: Обективно 6 Ноември, 20:55

    Умен даскал и зелен кон няма,та камо ли да ти пишат учебници л

    • (4) (4)
      1. добавен от: Запознат 6 Ноември, 21:10

      Реват за заплати, ама факта е, че сме най необразованата нация в Европейския съюз и питам аз ,какво правим господа учители и с какво заслужихте тези високи заплати

  • Отговори (4) (3)
    9. добавен от: Кольо 6 Ноември, 21:14

    Докато има такива мероприятия,в Европа ще ни имат за цървули и ще ни гледат с присмех л

  • Отговори (2) (0)
    10. добавен от: Анонимен 6 Ноември, 21:24

    Да кажем, че даскали няма-има учители, просветители, будители, преподаватели...... Хора отварящи очите и сърцата на всички, дръзнали да бъдат нещо повече от другите!!!

    • (3) (0)
      1. добавен от: Дуди 6 Ноември, 22:13

      То даскал и учител е едно и също, така че май не си много в час и мисли преди да пишеш.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (34)
70% Complete