Вторник, 30 Април 2024, 06:30

Възможно ли е изграждането на временен граничен пункт между България и Сърбия край Цариброд?

14 Февруари, 12:58
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 6463 33


Областният управител на Софийска област Юлиян Леков проведе работна среща с председателя на Общинския съвет в Цариброд, Зоран Джуров и народния представител от Софийска област Младен Маринов. На срещата бе разгледана инициативата на Царибродската община за откриване на временен граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) край Цариброд за летните месеци на годината.

Идеята за временния ГКПП е да се облекчи преминаването на границата за гражданите на Сърбия, които работят в България. Много от тях срещат затруднения при преминаване на границата през лятото поради интензивния поток от Западна Европа към Турция и обратно. Този проблем води до закъснения за работа или дори до невъзможност за стигане до работните места.

Областният управител Юлиян Леков пое ангажимент да запознае правителството и МВР с проблема и инициативата на царибродчаните. Изрази се надежда, че проблемите пред българите в Сърбия, свързани с преминаването на границата, ще намерят решение, което отчита техните нужди и осигурява по-голяма ефективност и удобство.


Източник: balkanec.bg

Коментари (33)

  • Отговори (17) (9)
    1. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 13:20

    А възможно ли е сърбоманите да престанат да тероризират българите в Западните покрайнини( Цариброд и Босилеград). И също така да престанат с подривната си дейност в Македония, която е насочена срещу България.

    • (5) (8)
      1. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 13:27

      Не.

    • (12) (1)
      2. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 14:48

      Като не е възможно и много дейности от страна на България няма да са възможни. И последствията са за тяхна сметка, ние не бързаме за никъде.

    • (1) (12)
      3. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 19:33

      Фани се скрии,1да не лапаш бахура.

    • (10) (2)
      4. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 22:19

      1/3 Сърби я сърбия, време е да я почешем. Предавай българския паспорт и взимай сръбски. Ама нкиой не иска такъв, всички искат български.

    • (10) (1)
      5. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 21:29

      С такъв съсед, като сърбомания не ни трябват врагове. А Ганьо се кълчи на сръбска музика и си вика айде браца сърбеее дай му. Реалността е друга. Българите в Македония я виждат и чувстват всеки ден. Докато льольо от дивана в България никой няма да го пребие заради това, че е българин. Много хора не разбират проблема.

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (16) (4)
    3. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 15:23

    Не е възможно, защото са диви шовинисти и българомразци. На омразата им към България и Хърватия се крепи държавицата им.

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (10) (1)
      2. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 22:24

      3.1 Скоро не сте яли бомби и не си научихте урока сред първия път. Българите са казали, като не става от първия път, следва втори. НАТО обгражда сърбия, както се загражда прасе преди да го…

    • (9) (7)
      3. добавен от: Митко Първанов 15 Февруари, 08:38

      Не нападай братята сърби дегенерат такъв, защото от българите ще ги ядеш. На 26г. съм но целия Балкански полуостров съм обиколил,и най топло съм бил посрещнат и добре изкарал в Сърбия в компания на сърби,с мен са били и различни компании от българи които напълно споделят моето мнение. Престани с да насаждаш омраза на етническа основа между народите,защото накрая ще си една праисторическа кукувица която, ще се чуди къде да кацне и ще ви куку куку. Времето на шовинизма и национализма отдавна приключи,вземи си свери часовника,че ставаш за смях,има общи европейски ценности и се придържат към тях, ако не ти харесват вземи една кремъклийка, пусни брада,облечи въшкарника и отивай да изповядваш твоите философии на дивите животни защото явно си подивял ,като тях.Казах, и няма да се повтарям.

    • (8) (2)
      4. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 09:09

      3/3 Сутринта, като те натаковаха сигурно са те повторили. Взимай лекарства и тичай да предаваш българския паспорт. Пиши си в сърбоманските сайтове, палячо.

    • (8) (1)
      5. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 09:14

      Митко е селския луд и каквото и да напише да знаете, че е обратното. И си мисли, че е някакъв фактор и че другите са на неговото мнение, а те му се смеят на малоумщината. Сърбе на върбе!

    • (3) (4)
      6. добавен от: Митко Първанов. 15 Февруари, 09:15

      Отивай в Карлуково, там ти е мястото, СМЕШНИК.

    • (7) (2)
      7. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 10:48

      Много добър съвет си даде. Сърби на върбе!

  • Отговори (5) (1)
    4. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 19:24

    Откъде ви вземат толкова прости,бе?

    • (11) (3)
      1. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 22:31

      Вярно, толкова българи си мислят, че сърбетата са ни братя и много ни обичат, а реално любовта е само от едната страна. От другата само гадост и омраза срещу нас. А действителността е че интересите на България са противоположни на тези на сърбия. Външният им министър обяснява, че от Видин до Кюстендил и дори в София, всички били побългарени сърби. На това хора занимаващи се с национална сигурност му казваме- заплаха. Онези имат поговорка, която гласи. „ Сине, ако започне война и не знаеш по кого да стреляш, стреляй по българите и няма да сбъркаш“. Толкова.

  • Отговори (13) (1)
    5. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 00:39

    Българите от Цариброд пътуват до България за да работят, защото сръбското правителство прави така, че в този регион населен с българи да няма работа за да може да се обезлюди, а българите в труднодостъпния Босилеград нямат този лукс да пътуват до България. И мизерстват под сръбския кален ботуш. Лошо, ако някой си мисли че са ни приятели. Пък за братя, както пишат в предните коментари да не говорим, щом гърците се очовечиха малко, а само тия диваци палят напрежение в региона, а пък искат еврофондове ама без ангажименти.

    • (0) (6)
      1. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 09:11

      Смени плочата брато,тази вече сме я слушали.

    • (6) (0)
      2. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 10:51

      Не съм ти брат. Като не искаш не четеш, а истаната няма да спра да я пиша, за да не може неграмотници да се изказват и да си налагат мнението. Пали към сърбомания.

    • (4) (0)
      3. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 10:54

      5.1 Плочата ще е такава, докато продължават да го правят.

    • (1) (5)
      4. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 13:42

      Кое да правят бе, бъди по ясен,че нищо не ти се разбира,не говори като човек който няма връзка с главния мозък. КАПИШИ

    • (4) (0)
      5. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 17:45

      Това, което е описано в другите коментари. Не можеш да четеш, явно.

  • Отговори (8) (0)
    6. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 00:42

    Нема брато, нема врато. Има само върба.

  • Отговори (1) (6)
    7. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 13:39

    Балканец, що триете тия де пишат истината,а тоя курбел де се включва постоянно и насажда омраза между балканските народи си пише глупостите. На такива, расисти, шовинсти,и изперкали на тема национализъм болни мозъци не давайте поле за изява. Заради такива сбърканяци започват войните почернили безброй съдби.

    • (5) (0)
      1. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 17:47

      Омразата е насаждана от сръбските чукари. Заради такива сбърканяци, като теб мачкат българите във Западните покрайнини. Шизо.

    • (5) (0)
      2. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 17:49

      Трият, защото не пишеш факти, а това как ти се иска да бъде. Влез в реалността и се огледай или прочети. Свали розовите очилца и отиди да драскаш в някой сърбомански сайт.

    • (2) (4)
      3. добавен от: Бай Ганьо 15 Февруари, 19:23

      Ама, вие лудите си вервате,то кой луд си признава,пий хапчетата,легай и сънувай, че си вземал пушката и си тръгнал да шириш границата на пет морето,ама внимавай като минаваш покрай Анадола,че резаните карабини не прощават,и ще цъфнеш като майска роза.

    • (5) (0)
      4. добавен от: Анонимен 15 Февруари, 21:25

      Какви пет морета, Ганьо. Сърбоманите са тези, който малтретират българи и имат териториални претенции из целите Балкани. Нали да има мир, като не щеш мира на ти секира е казал мъдрият български народ.

  • Отговори (2) (1)
    8. добавен от: От 23 години се чака ГКПП Салаш-Ново Корито 15 Февруари, 16:36

    От 23 години в Северозападна България и най - вече Белоградчик чакат това ГКПП. Дори само за леки коли, туристи, да сте чули да го има ? Нищо че на пътни карти на държави от ЕС го има. Стигат туристи до поточето, ( не е и река) и...ДО ТУК.. Има решение на Мин.съвет на хартия, но реализация -нула. Губи целия Северозапад, губи и България. А това ГКПП е пряк път за Монтана, Враца, Плевен. За цяла Северна България. И работни места. Какво трябва - един фургон в полето. Но ... факт 23 години ЕДНО НИЩО. ДЪВКА ЗА ИЗБОРИТЕ.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: И още ГКПП-та са нужни. 15 Февруари, 16:39

    А ГКПП Салаш-Ново Корито кога ? Чака цяла Северозападна България, чака Белоградчик туристи и пещерата Магура. Но чака.... 23 години ни вест ни кост. Какво ще говорят по време на избори ако го осъществят.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: . Мехмед 16 Февруари, 17:13

    Толкова Глупави и тъпи писания не съм чел и все Анонимни???на балканите като Сърбите по голями Националисти няма и това е истина

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete