Вторник, 7 Май 2024, 23:45

"Весел живот" спечели второ място във фестивала "Красив роман е любовта"

6 Юни 2016, 09:01
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2053 2


Четвъртият Национален фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта” се проведе на 4 юни юни 2016 г. в Народно читалище „Васил Левски –1904”– Велинград със съдействието на Oбщина Велинград, кметът на общината д-р Костадин Коев и читалището. Целта на този музикален форум бе да даде възможност за изява на певческите групи за стари градски песни от страната, да възроди градската песенна традиция, както и да достави удоволствие на ценителите на песента.
 
Фестивалът беше с конкурсен характер и в него учавстваха групи от цялата страна, които бяха оценявани от жури с 3-ма професионалисти.
При откриването тържествено бе чествано 25-годишен юбилей на  ГСГП “Вела” Велинград, която групата от Трудовец поздрави и поднесе цвете.
Със своето участие, хубавите сценични костюми и добрата подготовка, благодарение на музикалната ръководителка инж. Магда Стефанова, нашите участници завладяха сърцата на публиката и дори разплакаха журито, за което получиха грамота за участие, втора грамота за спечелено второ място и плакет. Всички участници в групата обичат старите градски песни и с удоволствие пеят и дават от личните си средства за да съществува тази група.
 
Още веднъж група за стари градски песни “Весел живот”доказа, че е много добра и достойно представя община Ботевград, село Трудовец и Пенсионерски клуб “Весел живот”.
Участниците и отговорникът на групата Коцо Манчев благодарят за финансовата помощ  и подкрепа от страна на Община Ботевград, която отпусна 400 лв. за пътя, на Тодор Христов, Иван Янкулски и Цветан Георгиев Близнашки - нашите финансови помощници и приятели, без което това участие не би могло да се осъществи.
 
С благодарност,
Веселина Димитрова, ПК “Весел живот” с.Трудовец 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Юни, 12:14

    Браво на групата,още веднъж доказахте,че сте много добри,продължавайте в същиятдух да пеете и печелите призови места.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Юни, 10:17

    Скара ,бира ,ракия и духова музика това е весел живот .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete