Петък, 26 Април 2024, 05:57

Весела Лечева в подкрепа на "Спортът за здравето на нашите деца"

15 Ноември 2022, 16:00
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 439 0


По покана на кмета на община Своге Емил Иванов министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе гост в Своге в рамките на местната инициатива „Спортът за здравето на нашите деца“. На срещата кмета обсъди с министър Лечева подобряване на съществуващите политики за развитието на спорта на общинско ниво и предстоящото изпълнение на изграждането и обновяването на спортно игрище за футбол и баскетбол, находящо се в СУ „Иван Вазов“. Бюджетът за него е вече одобрен от Министерството на младежта и спорта.
Посещението на министър Лечева продължи в Професионална гимназия „Велизар Пеев“, където се проведе разговор с училищното ръководство и ученици. Обсъдиха се възможностите за спорт, като извънкласно занимание и състоянието на спортната база. Тя наблюдава демонстрации по футбол и фитнес, а ученици с успехи от престижни състезания по таекуондо проведоха тренировка, демонстрираха част от своите умения и поднесоха подаръци от името на училището.
"Поздравявам ви за вашите успехи. Пожелавам ви да сбъднете мечтите си и да се качите на олимпийския връх", обърна се Лечева към състезателите.
Срещите продължиха в СУ „Иван Вазов“, където министърът се запозна с условията за спорт. Тя обяви, че ремонтът на игрището за баскетбол и футбол ще се осъществи в най-кратки срокове.
"За успеха на държавата в спорта не е важен броят на медалите от големи първенства, а броят на спортуващите млади хора и възможностите, които общините и държавата може да им предоставят. В краткия ми мандат като служебен министър искам да обърна внимание на това, че спортът трябва да е сред приоритетните теми, да имаме реални измерители, по които да се оценява физическата пригодност, защото това е важна част от здравето на нацията“, коментира Весела Лечева.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete