Понеделник, 29 Април 2024, 10:07

Везенков: Билбао не може да падне в Подгорица, ако мачът е решаващ

5 Декември 2012, 20:59
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1278 0


Спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков сподели при пристигането на отбора от Белгия, че вярва във феърплея довечера на мача Будучност- Билбао. От този двубой зависи, дали ЛукОйл ще запази шансове за следващата фаза на Еврокъп преди последния мач в групата.

На въпрос, свършил ли е курортът за някои от състезателите, както самия Везенков каза след срещата на „студентите” с Билбао в Самоков, спортният директор на клуба отговори: „Вижте вчера как играха. Ние не сме някакви диктатори, но нека всеки да си върши работата. Това е моето желание. В България малко криво разбираме професионализма. Ние си играем нашата игра. Дано последният мач се окаже важен за по-нататък.”

Везенков пак повтори, че може да се съжалява най-вече за гостуването в Подгорица. „Един е мачът, за който може да се съжалява. Ние сме по-добри от Будучност, но те играят изключително дисциплинирано. Може би имаше малко подценяване и това оказа влияние на изхода от мача”, каза той, а на въпрос вярва ли, че испанският Билбао ще играе максимално сериозно срещу Будучност довечера, Сашо Везенков заяви:

„Билбао не може да загуби от Будучност при един мач, който е решаващ. Значи, от тук нататък чух, че няма да играят основни играчи, може да бъде дадена почивка на някой. Познавам Билбао, познавам треньора. Те не могат да отидат там, за да загубят мача, но ако отидат както Арсенал с децата, знаете какво може да се получи. С Билбао нещата са съвсем различни. Те в момента са втори в Испания. Едно е желанието. Ние нямаме 10 равностойни баскетболисти, които могат във всеки един момент да влязат на игрището и да заместят, и да играят. Ние играем първата десетка, след това се получи един спад. Получават се някои дупки и от там става голямата разлика. Билбао е отбор, който като поведе малко и не може така леко да се върнеш в мача. Погледнете и другата реалност- след нашия мач Билбоа играе с Барселона, Реал Мадрид, а ние се връщаме тук. Нещата са много различни. В Билбао имаше 8 хиляди човека, след един мач, в който побеждават с 20 разлика. В България колко биха дошли?”

Източник: http://gong.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete