Понеделник, 29 Април 2024, 09:46

Везенков: Мачът на годината за нас е срещу Будучност

11 Декември 2012, 14:31
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2092 0


Везенков: Мачът на годината за нас е срещу Будучност

„Наистина това е най-важният мач за годината. Сблъсъкът с Будучност осмисля годината за нас. Това е мачът, който ще ни отведе до 16-те на Еврокъп и това e мачът, който ще даде отговор на задачата, която имаме да изпълняваме”, бе категоричен пред Гонг спортният директор на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Сашо Везенков преди решителния двубой с Будучност утре вечер в Еврокъп. „Студентите” посрещат черногорците в последния мач от група В на турнира и се нуждаят от успех с повече от 3 точки, за да продължат напред.
На въпрос, дали е оптимист предвид формата, която отборът показа най-вече в Белгия, а не толкова при загубата от Балкан, Везенков коментира: „Не искам по никакъв начин да омаловажавам победата на Балкан. Не би трябвало да е оправдание за нас, че ни чака много важен мач в Еврокъп. Шампионите, добрите играчи, добрите отбори играят всеки мач. Видяхте какво направи Билбао в Подгорица. Но едното с другото няма общо в този момент. Преди да заминем за Подгорица, като знаех съставите, аз бях много голям оптимист. Сега мога да кажа, че отборът на Будучност е един много добър отбор, много дисциплиниран, играе на 24 секунди и не се правят глупости. Вижте и статистиката, че няма отбор тази година, който да е вкарал повече от 70 точки на Будучност.”
„Ние играхме изключително добре там и бяхме на крачка от победата, но в последните минути не можахме да вкараме кош и загубихме. Оптимист съм. Имаме добър отбор и го показваме в отделни мачове. Надявам се ние да бъдем победители утре вечер”, сподели още Сашо Везенков, който още веднъж заяви, че се надява привържениците на баскетбола за подкрепят българския шампион в този толкова важен мач.
„Часът е късен, но наистина се надявам хората, които обичат баскетбола да бъдат утре в зала „Универсиада” и да ни подкрепят, защото е много важно”, завърши Везенков.

Източник: Гонг

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete