Неделя, 5 Май 2024, 22:03

ВиК авариите, новата кадастрална карта и транспортната схема – тези проблеми постави кметът на Божурище при срещата с областния управител

14 Юли 2022, 12:37
(0) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 707 0


Областният управител на Софийска област Дарина Николаева проведе делова среща с кмета на община Божурище Георги Димов и с председателя на Общинския съвет Венцислав Симеонов. Тема на разговорите бяха постигнатите резултати на общината и на Общинския съвет в последните години, както и настоящите проблеми.
На срещата присъстваха още зам.-кметът Владислава Симеонова и Цветелина Димитрова - секретар на община Божурище.
Областният управител изрази готовност да подкрепи всяка една идея на кметовете и в сътрудничество с тях идеите им да получат реализация, независимо от трудностите. 
По време на разговорите Георги Димов отбеляза реализирането на няколко мащабни проекта на Общината – ремонт на пътища, подменено улично осветление, изграждане на парк в центъра на града, като очерта 5 основни проблеми, за които би разчитал на съдействие от страна на Областния управител.
Цветелина Димитрова - секретар на община Божурище, заяви, че общинската администрация има трудности при изработването на новата кадастрална карта на половината от землищата на община Божурище и уреждането на сметките по регулация. Общината среща затруднения и с транспортната схема, както и със специализирания транспорт. По време на срещата бе обсъден и проблемът с водните цикли в населените места, касаещ авариите на ВиК.
Дарина Николаева се ангажира със съдействие за решаването на поставените проблеми, чрез диалог с ресорните ведомства и в непрекъснат контакт с общинското ръководство.

Предстои среща на областния управител с кмета на община Ботевград и с общинските съветници.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete