Неделя, 19 Май 2024, 18:04

ВиК-София област планира ремонти за над 30 млн. лв.

7 Май, 19:25
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1629 10


Дружеството ВиК-София област е обявило обществена поръчка на прогнозна стойност 30 млн. лв. без ДДС с предмет Строителство на обект: „Ремонт на водоснабдителни мрежи и съоръжения на територията на Софийска област“.

Срокът за изпълнение на дейностите включени в обхвата на поръчката е до изчерпване на разполагаемия финансов ресурс, като дейностите ще се възлагат до 30.06.2025 г. в съответствие с експлоатационната необходимост и финансовата обезпеченост на възложителя. Ако към 30.06.2025 г. е възложена конкретна дейност, но строителството не е завършило, изпълнението на строителството продължава до завършването и приемането на съответната дейност. След 30.06.2025 не могат да се възлагат нови дейности. Възложените дейности се изпълняват най-късно до 30.06.2026 г.

В рамките на възлаганата обществена поръчка ще се изпълняват строителни обекти на територията, посочена в обхвата на обособената позиция. Те могат да бъдат ново изграждане или реконструкция или основен ремонт или текущ ремонт или авариен ремонт на водоснабдителни съоръжения – магистрални водопроводи, довеждащи водопроводи, водопроводни мрежи на населени места, сградни водопроводни отклонения. Видовете строителни работи ще включват, но не се ограничават до: разрушаване на улични и пътни настилки, изкопни работи, изграждане и полагане на водопроводи или съоръжения към тях, насипни работи, поставяне на сигнални и детекторни ленти, възстановяване на пътни и улични настилки, изграждане на сградни водопроводни отклонения и други. Ще се работи както в урбанизирана територия, така и извън границите на населени места. В обхвата на обществената поръчка не се включват строителни работи по резервоари за питейни води и сондажи за питейни води.

Три са обособените позиции, по които се предвижда да се изпълни поръчката и да се обхване цялата област:

- Обособена позиция № 1: „Ремонт на водоснабдителни мрежи и съоръжения на територията на райони: Своге, Годеч, Драгоман, Сливница, Божурище, Костинброд, обслужвани от „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ“ ЕООД София.“

- Обособена позиция № 2: „Ремонт на водоснабдителни мрежи и съоръжения на територията на райони: Ботевград, Правец, Етрополе, Горна Малина, Елин Пелин, обслужвани от „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ“ ЕООД София.“

- Обособена позиция № 3: „Ремонт на водоснабдителни мрежи и съоръжения на територията на райони: Ихтиман, Костенец, Самоков, Долна баня, Златица, Пирдоп, обслужвани от „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ“ ЕООД София.“




Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Май, 19:55

    А Ботевград ?

    • (5) (0)
      1. добавен от: Анонимен 7 Май, 20:14

      Ботевград за пра-пра- внуците :lol: Те и да ремонтират ръждивата мрежа, водата пак не е питейна. Кел файда

  • Отговори (6) (0)
    2. добавен от: Анонимен 7 Май, 20:58

    Преди 10 години кмето на Елин Пелин отказа Европроект за воден цикъл в града и гарата с пречиствателна станция на стойност 65 мл. лева, сега прави уличка по уличака ,но му трябват така още 5 мандата. През ден има повреди в града и хората пият вода от етернитови търби отречени в цял свят.

  • Отговори (5) (2)
    3. добавен от: Анонимен 7 Май, 22:04

    Закъде бързате от Ботевград. Вие си имахте собствено ВиК и можехте да си решавате проблемите и сами. А ако не - поне да знаете от кого да търсите сметка.
    А сега какво - подарихте го на държавата, срещу едни голи обещания за инвестиции. За които беше ясно, че ще останат само обещания.
    Но това беше част от цената, която трябваше да плати Гавалюгов, за да бъде избран за кмет. Поне така искаха клюновете от Правец тогава.

  • Отговори (5) (1)
    4. добавен от: Анониен 7 Май, 22:09

    Не се надявайте на тези илиони.Това са популистки писаници и обещания пред избори.Ще иа да чакаме нови водопроводи и чиста питейна вода.Печелят се проекти,но финансиране няма.Най-се лъже преди избори и след лов!

  • Отговори (3) (1)
    5. добавен от: Анонимен 8 Май, 07:41

    За някой хора, ше има дъжд от пари.

  • Отговори (4) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Май, 10:01

    Лева ръка,десен джоб.

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 8 Май, 12:59

    За лапачка няма спирачка.

  • Отговори (2) (0)
    8. добавен от: Любен 8 Май, 13:00

    До кога ще пием и плащаме за питейна отровната (барит) и калната язовирна вода, по нови тръби. Да спрем колективно да плащаме. Кмета, който ни набута сега публично да се извини и после да ни поведе за НЕплащане на тази помия, която сега затлаччва и ново положените тръби.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 8 Май, 14:40

    А санирането кога блок 2 Севера сигурно след 5 години

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete