Понеделник, 6 Май 2024, 04:31

ВиК София-област ще раздаде таблети и раници за снимки и рисунки в конкурса “Водата на България”

24 Април, 10:34
(3) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1836


В него могат да участват всички ученици от 1 до 12 клас в общините на областта

ВиК София-област започна конкурс сред учениците от всички училища на тема “Водата на България”. Той е отворен за всички ученици от 1-ви до 12-ти клас в общините, обслужвани от ВиК София-област: Божурище, Ботевград, Горна Малина, Годеч, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Ихтиман, Костенец, Костинброд, Правец, Своге, Сливница, Златица и Пирдоп.

Затова решихме да ви предложим едно малко предизвикателство – да представите Водата на България в снимки и рисунки. Покажете я такава, каквато вие я виждате. Всяко око гледа по свой начин всичко, което ни заобикаля. Ще се изненадате колко различна може да бъде.

“Снимайте и рисувайте всичко, което ви развълнува и е свързано с водата на България, не се страхувайте да експериментирате. Резултатът не винаги ще ви харесва, но за хубава и вълнуваща снимка и рисунка са нужни труд, желание и шанс. Уловете вашия воден миг и ни го изпратете.” Това казват от областното водно дружество.
Снимките се изпращат на имейл адрес: konkurs@viksof.com от 15 април до 15 май 2024 г. - те трябва да са дигитални, направени с фотоапарат или смарт телефон. Не се препоръчва допълнителна обработка. Рисунките могат да се занесат лично или да бъдат изпратете по пощата на адреса на ВиК в района, в който живеят. Рисунките трябва да са във формат А-3 или А-4. Снимките ще бъдат публикувани в сайта на ВиК София – област и на фейсбук страницата на дружеството, съобщават още оттам.

Резултатите ще бъдат оповестени онлайн на 31 май 2024 г. Награждаването ще стане в седмицата след 1 юни (между 3 и 7 юни), за което ще ви уведомим допълнително, в София в сградата на ВиК София-област на бул. „Рожен“ 15 (до Стоков базар Илиянци зад стадион “Локомотив”). Всеки участник има право да изпрати по 1 рисунка и 3 снимки. Всеки може да участва и в двата конкурса - за снимка и рисунка, или само в единия. Ако участва в двата, общият брой може да бъде най-много 4 - 1 рисунка и до 3 снимки. Внимание: за снимките изпращайте оригиналните файлове, без да ги обработвате предварително по какъвто и да е начин!
Рисунката и снимката трябва да има заглавие или да е посочено мястото или събитието, уловено от обектива, както и името и възрастта на участника.

Участниците ще бъдете разделени в три възрастови групи – от I до IV клас включително, от V до VIII клас включително и от IX до XII клас включително. Кампанията ще бъде със състезателен характер в две категории:
- рисунки
- снимки

Всички те ще бъдат оценявани от авторитетно жури, в което ще има професионален фотограф и художник. Заедно с тях тежката си дума ще кажат и представители на ВиК ЕООД - София, както и по 1 представител на ВиК-район.

Наградените снимки и рисунки ще участват в изложба, която ще бъде организирана в сградата на ВиК София-област.

Другото вълнуващо за всички участници са наградите. Победителите ще бъдат трима за рисунките и трима за снимките - за всяка категория от трите възрастови групи. Ще бъдат раздадени съответно и по три втори и три трети награди за категория – за всяка категория от трите възрастови групи.

Още 12 участници в изложбата на най-добрите рисунки и снимки ще получат поощрителни награди. Наградите за отличените ще бъдат – таблети, раници, топки, книги и др.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ВиК

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete