Понеделник, 29 Април 2024, 09:45

Викторина "Аз съм българче и зная" в ОУ "Любен Каравелов" - с. Трудовец

27 Февруари 2015, 19:28
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3666 25


Сред мероприятията, посветени на националния празник на РБ - 3 март, бе проведеното състезание - викторина „Аз съм българче и зная” между учениците от 5, 6 и 7 клас на ОУ ”Любен Каравелов” - с. Трудовец.
Викторината бе открита с прочувствени думи, свързани с гордостта, че сме българи и с песента „Аз съм българче”, изпълнена от група третокласници. На събитието присъстваха г-н Веселин Драганов - кмет на селото, родители и общественици.
Директорът на училището г-жа Мая Пенчева приветства гостите и пожела успех на участниците. Водещият на състезанието г-жа Снежана Димитрова – учител по история и цивилизация  представи тричленното жури- председател:  г-н Николай Пеев – учител по история в ПМГ”Акад. Проф. Д-р Асен Златаров” – Ботевград, г-жа Иванка Меченова – общественик и читалищен деятел и г-жа Боряна Николова – учител по български език и литература в ОУ”В. Левски” – с. Видраре . Обявен бе и регламентът на състезанието. Бяха сформирани три отбора с петима състезатели във всеки отбор. „Аспаруховци” – бе отборът на петокласниците, „Опълченци” – на участниците от 6 клас и „Възрожденци” – отборът на състезателите от 7 клас. Учениците самостоятелно бяха подготвили отговорите на 12 въпроса, които обхващаха голям исторически период: създаването на българската държава, княз Борис Първи, царуването на Симеон Велики, Асен Първи, Петър и Калоян, Иван Асен Втори, османското владичество, Априлското въстание и Руско-турската освободителна война. В сериозна надпревара  въодушевените състезатели се бореха да получат повече точки за отбора си. Победител бе отбор „Възрожденци”, следван от „Опълченци” и „Аспаруховци”. Директорът на училището заяви, че се гордее с достойното представяне на участниците и награди всеки отбор с грамота,  образователна игра, а отборът – победител получи и торта.
Председателят на УН , г-жа Анелия Йорданова , изрази възхищението си от отличното представяне на участниците и благодари от името на родителите за безупречната организация на екипа.

Източник: balkanec.bg

Коментари (25)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: VeSlav 27 Февруари, 20:20

    Трудовчани винаги са били най в сравнение с околните села. Понякога ги съпоставят с врачежаните в негативен план, но не виждам по какво. Както се знае, врачежаните имат нехарактерни за българските земи черти, а и манталитет.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 21:36

    Май ти си велика!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 22:02

    Ами че то за това е борбата.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 09:10

    Коя беше тая Анелия, та се изявява от името на родителите. Аз искам моето дете да учи, а не да се занимава с глупостите на директорката.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 12:09

    И аз искам детето ми да учи, а не да не му остава време за домашните работи, а и време да поиграе. Г-жо директор, не зная вие дали обядвате, но аз искам детето ми да обядва по нормално време и да се храни с нормална храна. Затова желая с приключването на последния учебен час детето ми да се прибира вкъщи.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 12:12

    anelia e na kiro s kamaza snaxa tq v koe li u4ilishte ne xodi... ve4e

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 12:13

    Оказва се, че тая Анелия е поредната слуга на Мая

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 14:22

    Ей, мърли, които знаете само да мрънкате! В началото на учебната година питаха ли децата да се хранят в "Кредо" - то на обяд? Питаха! Вие ревнахте като ощипани, че ще си намокрели краката като минат 100 метра по площада. А така си храните децата в къщи, че в 4-5 клас са по 60 кила!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 14:53

    Вън Анелия и Мая двете заедно!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 15:00

    Възхищавам се на възпитанието ти 8

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete