Вторник, 16 Април 2024, 14:20

Владимир Далаклиев с ценно злато от Германия

5 Март 2012, 12:03
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3391 7


На 3-ти март - Националният празник на България, Владимир Далаклиев покори най-силния открит турнир по таекуон-до на планетата. За първи път българин се изкачва на най-високото стъпало при мъжете - турнира в Хамбург, Германия. Влади спечели златото, след като изигра 6 тежки среши в олимпийската категория до 68 кг. Програмата му бе изключително сгъстена и натоварена. Почивката между някои от двубоите беше само 6-7 минути. Последователно Владимир се наложи над състезателите на Дания, Германия, Холандия, Италия, Франция и Русия. В мача срещу холандеца, Влади получи тежка травма. Имаше съмнение за счупено ребро, но той не се отказа и продължи до почти пълното изтощение на противника си. Това беше същият холандец, който Влади победи на световното първенство в Корея миналата година. Състезателят от Италия също не бе пречка по пътя към върха. Този мач се изигра непосредствено след този с холандския национал. Въпреки огромната болка в гърба, представителят на "Сунг - Ри Атлантик" победи италианеца убедително. След това дойде ред и на драматичен полуфинал срещу физически много по-силния французин. Влади измъкна победата в самия край на редовното време. На финала нашият състезател тотално разби национала на Русия с резултат 11 на 6.
На открития шампионат на Германия участват състезатели от целия свят. Тази година състезанието беше и като последна проверка преди Олимпийските игри. Организаторите ограничиха броя на желаещите да участват на 1100, за да може то да се проведе нормално. Всичките класирали се за олимпийските игри в категорията на Владимир Далаклиев отпаднаха преждевременно от битката за медалите. Световния шампион в неговата категория участва в по-горна. По този начин не се състоя желаната среща помежду им.
Това е втора титла от турнир клас А за Владимир. Няколко години титлите при мъжете за България от този ранг състезания са на сметката на състезатели от СК "Сунг - Ри Атлантик". През 2008 г. Тихомир Василев спечели откритото първенство на Хърватска. Владимир Далаклиев спечели златото в Белгия през 2011 г., а сега и в Германия.


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Март, 12:58

    Bravoooooooooooo :)

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Март, 13:03

    taekwon-do e, imashe statiq po-rano, 4e mom4eto shte u4astva na turnir

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 5 Март, 13:25

    Поздравления!!! Страхотен успех! :D

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Petya 5 Март, 13:55

    Браво, Влади!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Габриела 5 Март, 19:12

    Честито, Влади!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 6 Март, 09:29

    Браво,Влади!Световният шампион в твойта категория е извадил късмет или е чул името Влади Далаклиев и хоп в горна категория.Разминало му се е.Страхотен успех на такъв силен турнир!Поздравления на теб и на треньорите.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete