Понеделник, 29 Април 2024, 08:42

Внимание при избора на мартеници: Здравословни рискове от изкуствени материи и апликации

25 Февруари, 11:19
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1571 2


С настъпването на пролетта традицията за подаряване на мартеници радва всеки, който обича българските обичаи и символи. Въпреки че мартениците са чудесен начин да изразим топлотата на нашите чувства и да приветстваме новия сезон, вниманието към тях трябва да бъде наистина особено.

Мартениците от изкуствени материи като полиестер и акрил могат да предизвикат неприятни алергични реакции, особено при чувствителни хора и деца. Тези материали често могат да съдържат вредни багрила и химикали, които могат да доведат до различни здравословни проблеми, включително дразнене на кожата и обриви. За това предупреждават от „Ние, Потребителите“.

Трябва да се обръща специално внимание на металните елементи и пластмасовите апликации, които могат да съдържат високи нива на вредни вещества като олово, кадмий или никел. Тези вещества са известни със своите негативни въздействия върху здравето, включително рискове за репродуктивната система и онкологични заболявания.

Затова, когато избираме мартеници, е важно да търсим продукти с ясно обозначени съставки и произход. Информацията за производителя или вносителя на мартеницата може да ни предостави допълнително уверение за качеството и безопасността на продукта.

Също така, е важно да избягваме мартениците с дребни елементи или остри части, които могат да представляват опасност за децата и възрастните. Преди да предложим мартеница като подарък или да я носим сами, нека внимателно прегледаме всички елементи и да се уверим, че те са безопасни за нашето здраве и удобство.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (5) (1)
    1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 19:04

    Глупости пишете!!! А знаете ли, че много хора са алергични към вълната ??? Тя дразни кожата и много хора предпочитат изкуствени материали в съчетание с дърво!

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 19:04

    Е,и кво задръжте тия съвети за вас си.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete