Събота, 26 Октомври 2024, 02:48

Водачът на листата на ПП-ДБ - Атанас Славов, започна от Своге мащабна обиколка за срещи с хората от София-област

4 Октомври, 13:15
(0) (4)
Своге - Новини
Прочетена: 2025 7


Бившият правосъден министър Атанас Славов даде началото на предизборната си обиколка в София-област от град Своге, където разговаря с хората от Искърското дефиле. Известният юрист и борец срещу корупцията е водач на листата на “Продължаваме Промяната - Демократична България” за 26 МИР.

“Целта ни е за пореден път да чуем хората в открити и честни разговори за проблемите, които изпитват във всекидневния си живот. Разбираме, че и на тях им е омръзнала поредицата от предсрочни парламентарни избори, но е крайно време на се направи избор, който да доведе до съставянето на стабилно редовно правителство”
, заяви Славов.

В рамките на няколко часа, на площада той имаше възможност да отговори на най-големите притеснения на хората от Своге и околността. Първият и най-често споменават въпрос е кога България ще има нормално управление и ще започне да се движи напред.

“Крайно време е да се сложи край на поредицата от избори и имаме предложение за формула. Но правителството не може да е каквото и да е, а трябва да продължи реформите, да продължи борбата с корупцията, да реформира съдебната система и системите за сигурност и да продължи усилията за по-пълна интеграция на страната ни в Европейския съюз чрез присъединяване към Шенген и Еврозоната”, каза той.

Почти във всеки разговор се очертаваше темата за корупцията и безобразията на местни власти, държавни органи и силови структури. Атанас Славов увери, че и ПП-ДБ няма да се отклонят от темата за изграждането на силни и независими антикорупционни органи и работеща съдебна система.

“Само избор на независими, доказани професионалисти с доказан интегритет може да доведе до реална борба с корупцията. Издигането на хора със зависимости в антикорупционната комисия и на висши позиции в прокуратурата е гаранция за запазване на статуквото и дори влошаване на положението. Хора като Делян Пеевски и зависимите от него, които сега се ползват с чадър и дори използват органите за бухалка срещу опонентите се опитват да се презаредят през изборите на нов главен прокурор и нов председател на Върховния административен съд, но това не трябва да се допуска”, каза водачът на листата на ПП-ДБ.

Една от темите, които вълнуват хората от Своге е нарастващото напрежение в два региона, близки до България - бушуващата от над две години война в Украйна и ескалацията в Близкия изток. На въпроса дали България ще бъде въвлечена във война, той отговори: “Не, и не трябва да позволяваме България да бъде въвлечена във война”.
“Разбирам, че това отново е опорка на „Възраждане“, както и в предишната кампания, когато обясняваха, че ще пращаме български военни в Украйна. Но както се доказа – това беше поредният опит за всяване на страх сред хората, но категорично не се случи и няма да се случи. Ситуацията в Украйна и Близкия изток е изключително сложна и изисква много умерена и балансирана външна политика”, каза Славов.

В петък Славов и неговият щаб ще бъдат в Ботевград за едно от няколкото предвидени посещения, в събота и неделя се предвижда да обиколи Костинброд, Драгоман и Годеч. Целта му е огромната по територия София-област да бъде обиколена поне веднъж.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!




Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (7) (5)
    1. добавен от: ОцелялОтСДС-Чумата 5 Октомври, 07:59

    Няма ли кой да го натири с камъни, както подобава и се прави с такива субекти ?

  • Отговори (3) (7)
    2. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 09:49

    Само ГЕРБ
    18

    • (1) (5)
      1. добавен от: Путин 5 Октомври, 13:51

      Тези. Са. За. Бесилото. Ве. Мамицата. Им. Продажна. Слава. На. Русия. И. На. Президента. Путин

  • Отговори (2) (3)
    3. добавен от: Путин 5 Октомври, 13:46

    За. Какво. Пак. Лъжете. Хората. Ве. Вие. От. Пп. Дб. Сте. Наи. Големите. Шарлатани. И. Мошеници. Този. Път. Номера. Ви. Няма. Да. Мине. Пред. Хората. Ше. Имате. Под. 1. Процент. Резултат.

  • Отговори (2) (2)
    4. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 19:15

    Точно така,шарлатани не ни трябват.През тяхното управление цените на някои стоки станаха двойни и тройни,а те ми говорят за два,три процента инфлация.

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (2)
    6. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 20:37

    Тарлапутници.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete