Неделя, 28 Април 2024, 00:01

Време е за избори! Ще му липсва ли на някого това управление?

20 Март, 09:17
(0) (0)
Ботевград - Политика
Прочетена: 970 3


Според социологическите проучвания българските избиратели са уморени от избори и всеки един от нас е усетил този факт в разговори с близки и познати. Да, но ще липсва ли това мнозинство на някого? Ще страда ли някой за сапунените драми от сутрин до вечер около разпределянето на властта? Ще ви липсва ли спорът за сърцето на трето колело в тази изтощаваща връзка наречена некоалиция или сглобка. Време е всичко това да приключи.

Много анализатори, политолози и социолози твърдят, че ако има поредни извънредни избори няма да се промени драстично съотношението в Парламента. Вероятно и за това са прави, но трябва да се промени само едно нещо. И това е разбирането на главните герои, че политиката е изкуство на възможностите, колкото и клиширано да звучи. Тези хора трябва да се научат, че управлението на държавата не бива да бъде залог на егоцентризма им, нито пък на жаждата им за власт, а не нещо много по-ясно. Няколко политически приоритета, които съвпадат в предизборните им програми, които между другото са почти еднакви и разпределение на министерските кресла според броя на депутатите им.

Всичко това може да звучи просто, елементарно или наивно, но това е единственият възможен начин и в съвременния цивилизован свят от много време работят точно така. Справка може да бъде направена в Германия, Италия, Дания и дори Нидерландия. В ниската земя върлува политическа криза приличаща на нашата, но по описаната по-горе лесна рецепта съвсем скоро ще има развръзка. Така трябва да бъде и у нас.

Крайно време е този фарс да спре, защото България се намира в най-тежката си политическа криза от Освобождението насам, хайде да гласуваме още веднъж, а след това политиците ни да приемат реалността – точно такава, каквато е.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (3) (7)
    1. добавен от: Анонимен 20 Март, 10:08

    Оголихте югоизточния фланг на НАТО, гадове :(

    • (6) (1)
      1. добавен от: Анонимен 20 Март, 13:36

      Заминавай, чакаме те на фронта да покриеш фланга.

  • Отговори (3) (3)
    2. добавен от: анонимен 20 Март, 17:03

    Този цирк в държавата трябва да спре завинаги , затова само ИЗБОРИ!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete