Събота, 27 Април 2024, 23:25

Времето се разваля, идват студени и дъждовни дни

11 Март, 16:09
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2583 0


Жълт код за силен вятър е обявен в 11 области на страната за 11 март. Предупреждението важи за следните области: Търговище, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, София-град, София-област, Враца, Кюстендил, Благоевград и Перник. Прогнозата показва, че облачността ще бъде значителна, а след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът ще се усили, като на места ще бъде силен и поривист, особено северно от планините. Максималните температури ще се покачат и ще бъдат предимно между 15° и 20°, като в София ще достигнат около 17°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава, а вятърът ще бъде умерен, временно силен от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 10° и 14°, а температурата на морската вода ще бъде около 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, като вечерта може да се усили.

В планините облачността ще е значителна, а след обяд ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 метра надморска височина - от сняг. Вятърът ще бъде до бурен, а след обяд може да стане временно ураганен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, а на 2000 метра - около 4°.

За утре, 12 март жълт код за значителни валежи от дъжд е обявен в 8 области на страната. Предупреждението важи за следните области: Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. През следващите дни облачността ще преобладава, с валежи от дъжд, като в Източна България валежите ще бъдат по-места и по-обилни. Във вторник южният вятър ще отслабне, а в сряда ще се ориентира от северозапад и ще се усили, като температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete