Неделя, 28 Април 2024, 12:00

ВРЕМЕТО: Жълт код за силен вятър в 15 области у нас

28 Ноември 2023, 10:38
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1962 7


Във вторник и сряда предстои нова валежна обстановка покрай преминаването на пореден циклон. Преобладаващите валежи ще са от дъжд в равнинната част на страната и сняг по планините на запад и около тях. Обявен е жълт код в 15 области на Северна и Източна България заради силния вятър. Там се очаква скоростта му да достигне около 20-24 м/сек. Дневните стойности на термометрите ще са между 5 и 10-12 градуса.

В сряда процесите ще затихват, с изгледи облаците да се разкъсват и намаляват. Благодарение на по-топли средиземноморски въздушни маси, температурите ще тръгнат нагоре. В първите дни на декември ще е дори по-топло и живакът в термометрите ще скочи до 13 - 18 градуса, а в отделни точки на Дунавската равнина, Предбалкана и Югоизтока - и до 20. В четвъртък и петък валежи няма да има, но облачността ще остане променлива с разкъсвания.

С голяма вероятност преди Никулден ще се оформи поредна нестабилност с нахлуване на студ от север-северозапад. 3 и 4 декември ще са дните с валежи. На този етап предварителните прогнози са за дъжд, който с понижаването на температурите в неделя срещу понеделник, в Западна и в Северна България да преминава в сняг.

Подобно развитие на метеорологичната обстановка, с потенциал за снеговалежи, ще има около 7-8 декември и след това към 10-11 декември.

В първата пълна седмица на последния месец за годината ще остане студено, с дневни температури от 0 до 7-8 градуса. Кратко затопляне се очаква около 10 декември.

Източник: nova.bg

Коментари (7)

  • Отговори (6) (3)
    1. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 12:12

    Надявам се некадърните корумпета от Електрохолд да са подготвени, че да не стане отново зимата ни изненада.

    • (6) (1)
      1. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 12:54

      Електрохолд не разбират нищо от електропроводи. Те са финансова институция, купила ЧЕЗ и смениха само директора. За двадесет години, ЧЕЗ е изградила толкова електропроводи/ главно след аварии/, колкото колкото "мръсните комунисти", изграждаха за три месеца.

  • Отговори (7) (1)
    2. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 12:48

    Преди години,карахме без разни кодове,сега дават жълт,оранжев или червен код,и все едно всичко е наред!Някъде някой от управляващите в държавата да са взели предвид това,и да кажат какво са направили?Вървим все след събитията,т.е.борим се с последиците,вместо да ги предотвратяваме!

  • Отговори (3) (1)
    3. добавен от: Михаил Георгиев 28 Ноември, 13:24

    то на тва се надяват и от БКС-то. да потопи снега, че сега не са изчистили една улица като хората, негодниците.

  • Отговори (5) (1)
    4. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 14:31

    Какво ми обявяват кодове, като, тази държава е фалирала, цялата ни страна без, ток,вода,телефони и хората закъсали,иначе данъци,винетки,цени и въобще щавене яко за хората, ами няма такава държава.

  • Отговори (6) (1)
    5. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 14:58

    Има такава държава, която отглежда, такива хора.

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 19:28

    Спрете се бе хора! Всички аварии се отстраняват от работниците на Електрохолд,а не от директорите!!!! А те не са всемогъщи,за да могат едновременно да отстранят всички аварии. Това става поетапно. Привет от Своге

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete