Неделя, 5 Май 2024, 18:37

Втора поредна победа за Балкан във ФИБА Къп след 14 тройки!

1 Ноември 2023, 21:56
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1436 9


Шампионът Балкан записа втори пореден успех във ФИБА Къп, след като на свой терен в „Арена Ботевград“ надви португалския гранд Спортинг Лисабон с 81:70, след много силна втора част спечелена от домакините с 20 точки разлика, както и с реализирани 14 тройки бяха победени португалците! 

Поражението бе първо за съперника, а и в този двубой българският шампион бе без Илиян Пищиков, който е с контузия на рамото. 

Балкан пък е едноличен лидер с 2-0 победи и оглавява групата, като увеличи драстично шансовете си за класиране в следващия етап на турнира. 
Последен в групата за момента е унгарският Алба Фехервар с две загуби, но ситуацията в нея остава по-особена, тъй като израелския Бней Херцлия, заедно с останалите израелски тимове в турнира, обявиха, че прекратяват участието си заради войната. Очаква се и становище на ФИБА.

Следващият мач на Балкан е тази събота срещу Спартак Плевен, отново в Ботевград.

Двубоят започна много оспорвано, като домакините разчитаха основно на стрелбата от далечно разстояние, а съперникът им – на играта под коша. Силна серия на Спортинг изведе тима напред със 7 девет минути след началото, но макар да бъркаше по-често, след първата част Балкан намали за 20:22.

Баскетболистите на Петър Златанович си върнаха водачеството още в началото на втория период, който стартира сравнително равностойно. Много бързо те взеха инициативата и на почивката се откъснаха с 51:33 след 12 вкарани тройки само за първото полувреме срещу нито една за опонента си.

След паузата обаче настъпи спад в играта на домакините, които до средата на третата част имаха едва 2 отбелязани точки. Спортинг обаче също правеше доста пропуски и разликата продължаваше да бъде двуцифрена. Постепенно гостите се възползваха от повечето грешки на опонента си и преди заключителната четвърт изоставаха с 54:63, макар за кратко разликата да падна и на 6.


Балкан влезе в решителния период с четири лични нарушения на капитана си Димитър Димитров, но малко след това за пет фала напусна друг играч на тима – Малик Топин. Отборът от Ботевград обаче отново направи аванса си двуцифрен и до края нямаше проблем да спечели, а до последно и двата тима играха за разликата, която също може да бъде решаваща при евентуално равенство след края на мачовете.

Домакините направиха повече грешки и съответно имаха и по-малко откраднати топки, като изпуснаха и много наказателни удари, но компенсираха с останалите показатели. Освен това те вкараха общо 14 тройки срещу само 1 за опонента си.

Над всички за победителите бе Карл Липс с дабъл-дабъл от 23 точки и 14 борби. Девин Харис бе близо до трипъл-дабъл с 13 точки, 7 борби и 11 асистенции, но и 5 грешки, а по 13 точки добавиха още Майки Диксън и Мартин Сотиров, с 11 е Димитър Димитров.

За Спортинг Едуард Екиор се отчете с 24 точки и 8 борби.


Източник: BGbasket.com

Ключови думи: БК Балкан , ФИБА Къп

Коментари (9)

  • Отговори (6) (3)
    1. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 22:01

    Няма празна седалка!

  • Отговори (12) (6)
    2. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 22:11

    Евро мачове, а залата е празна. Оценката за управлението на един спортен отбор е не ръководителите да си дават сами на себе си оценки, а когато погледнеш към трибуните и ги видиш пълни и с доволни хора. Това, че отборчето става шампион при тази меко казано жалка конкуренция не отговаря на марката Балкан. В свободното време изпратете чернилките да заработят големите си заплати в БКС-то.

    • (6) (7)
      1. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 23:14

      Печелейки последните три мача, ние показахме, че не сме просто "отборче". Да биеш отбори като Алба и Спортинг, не е лесна работа.
      Факт, че не сме на ниво Евролига, Юрокъп, Адриатическа лига, нито Шампионска лига. Но от всички баскетболни отбори в България ние сме най-титулуваният в последните 5 години и сме фактор в първенството.
      Това е нивото на българския баскет в момента. Факт е обаче, че в тази група сме първи, отборът играе добре и носи позитиви на хората, не излизаме за да паднем с под 20 точки :)
      Това, че залата е полупразна, е най-вероятно заради работния ден и ниския интерес към самия турнир, все пак не е от най-елитните, пък сме и в начален етап.
      Мисълта ми е, че каквото се изисква от баскетболистите, те го вършат. До този момент вървим добре и не можем да се оплачем. И на мен ми се иска да играем на по-високо ниво, но за момента реалността в България като цяло е друга.

    • (5) (3)
      2. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 05:16

      Пилците се броят на есен- в случая на пролет. Ще ви видим.

  • Отговори (7) (2)
    3. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 06:50

    Как да е пълна залата, като, хем билета за вход е завишен, хем рекламирането на предстоящите срещи е небрежно.

  • Отговори (5) (2)
    4. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 06:59

    Пак празна зала

  • Отговори (9) (2)
    5. добавен от: 0рханиец 2 Ноември, 07:49

    За пореден път доказахме,че не заслужаваме отбор, като Балкан, който ни радва с невероятна игра и ние вместо да напълним залата, филосостваме по форумите, ами няма какво да се сърдим, за това че,сме си ботевградски помияри и дървени философи. Нито отбора си заслужаваме,нито прекрасната си зала. Там в коптора и кончината и толкова,нищо не става от нас.

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 12:16

    Да казват по рано от каде да знаем че има мач

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 13:24

    Билетите са нормални.Рекламата е слаба!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (215)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete