Сряда, 1 Май 2024, 23:51

Японската култура и традиции ще бъдат представени пред ученици в Сливница

11 Април, 11:57
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 264 10


Япония оживява за един ден на 19 април от 14.30 часа до 17 часа, в гр. Сливница. Тогава ученици от ПГТ "Н. Й. Вапцаров" ще се потопят в японските традиции и култура по време на Ден на Япония. Студенти от Катедра "Японистика" към Софийския университет ще съдействат на училищната общност, за да се проведе събитието.

Инициативата е част от "Дни на държавите" в ПГТ "Н. Й. Вапцаров".

По време на инициативата ще бъдат представени културата и традициите на определена държава.

В Деня на Япония - 19.04.2024 от 14:30 ч., ще можете да облечете японско кимоно, да участвате във викторина с награди и да си изработите оригами фигура. Специално предизвикателство с откриването на японски символи ще ви превърне в истински търсачи на съкровища.

Посетителите на Деня на Япония ще могат да разгледат фотоизложбата на Виктория Гетова "Познатата-непозната Япония".

снимки: ФБ



Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (1) (4)
    1. добавен от: Анонимен 11 Април, 12:34

    А,българските, кога,или ще бъдем вечните чуждопоклонници.

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Април, 14:10

    По времето на Царство България, европейците са ни наричали японците на Балканите. Напреднала, здрава и образована нация.

    • (1) (3)
      1. добавен от: Анонимен 11 Април, 18:58

      Като говориш глупости, верваш ли си, голем смех си бате,айде да се скриеш бе японец, че се излагаш. Още малко ще напишеш нова история за България. Смех,бате,смех.

    • (3) (0)
      2. добавен от: Анонимен 11 Април, 20:26

      2/1 Прочети нещо преди да пишеш, малоумнико. Това го има в официални документи и архиви, имах и роднина живеещ и работещ в Токио. Смешно е колко си малоумен! България има дълго, ползотворно приятелство и сътрудничество на почти всяко ниво от икономика до култура с Япония. Айде да се научиш да пишеш, преди да се упражняваш. Излагацията е изцяло твоя.

    • (1) (2)
      3. добавен от: Анонимен 11 Април, 21:42

      Бате говориш на един истински патриот от ЛЕВСКИ -ЗАПАД,който не целува японци и немци отзад за закуска. Това за Бисмарк е вярно, и се знае, но това за японците си е твоя измишльотина, защото си явен чуждопоклонник,България за българите,глупако и запомни ,че ние сме велика нация и японците трябва да се учат от нас,ако толкова им правиш реклама, пали за Япония, тука няма нужда от такива като теб льольо. Спри да слагаш измислени истории в нашата и да се правиш на японец, смешнико а чуй истински патриот, който има татуировка на знамето на априлското въстание и апостола,БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ.

    • (2) (0)
      4. добавен от: Анонимен 12 Април, 07:29

      Първият нидерландски професор по източно-европейски езици пише статия за България, а годината е 1914. „ Японците на Европа“ - така чух многократно галисийци, румънци и хървати да наричат българите и когато по пътя за София прекарах няколко дена в Румъния, там ми разправяха големи неща

    • (2) (0)
      5. добавен от: Анонимен 12 Април, 07:37

      Някои румънци откровенно признаха, че оценяват българите високо над своите сънародници по образование, трудолюбие и скромност. Колко много тези добри качества били резултатни, щял съм да видя, казаха ми щом стигна в тази чудна страна- България. Това, че другите ни наричат така е заради това, че сме били напреднали, като „японци“ а не защото сме с дръпнати очи и сме японци.

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Април, 20:32

    2/1 Смешко, сигурно и Бисмарк не е наричал българите „ прусаците на Балканите”…. Като не знаеш по-добре не пиши.

  • Отговори (1) (2)
    4. добавен от: Анонимен 11 Април, 21:53

    Пали,за Япония и Германия, антипатриот такъв, там те чакат с червения килим и розови гащи, а в България на Подуене, те чакат истинските патриоти с български кривак,аман от предатели, щом предаваш майка България, предаваш себе си.

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 12 Април, 07:11

      Прекалил си с дозите!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete