Неделя, 5 Май 2024, 06:24

Йоло Николов спечели първо място на маратон в Перник, Петко Стефанов пети

4 Октомври 2021, 18:13
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1108 0


Лекоатлетът Йоло Николов, който се се състезава за АК "Орхание" под ръководството на Димитър Василев, триумфира в първото издание на маратона "Перник рън". 49-годишният ветеран Петко Стефанов, който защитава името на същия клуб, пък демонстрира добра форма въпреки възрастта си и даде време от 44:39 минути, което му отреди почетно пето място. 

Надпреварата премина с участието на елитни бегачи от цялата страна, като 40 състезатели се впуснаха в предизвикателното трасе, дълго 12 км и изградено с трудна денивелация, което бе допълнително усложнение на задачата за участниците. Йоло Николов обаче за пореден път бе безапелационен и триумфира с време от 40:47 мин, което напълно заслужено му гарантира първото място. На втората позиция остана неговият възпитаник Мирослав Спасов от "Атлет" (Мездра), а трети се нареди Иван Андреев от академията на един от най-добрите бегачи в средни и дълги дистанции в България - Митко Ценов. С четвърто място се отчете един от сочените за фаворити - Георги Гергов от "Стратеш Атлетик Ловеч", а пети както вече съобщихме, ботевградчанинът Петко Стефанов. 


Двамата представители на клуб "Орхание" се пуснаха и в щафетното бягане (6+6 км), където Йоло Николов спечели първо място заедно с Милица Мирчева и техния отбор "Атлет" (Мездра), докато Петко Стефанов и Билсерин Сюлейман с тима на "Черно море" се наредиха трети. Второто място заеха  Георги Гергов и Маринела Нинева от "Веселите бегачи". 

Снимки: atletikabg.com



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: лека атлетика , Йоло Николов , АК "Орхание" , Петко Стефанов

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete