Събота, 20 Април 2024, 04:58

Юношите на „Балкан 1929“ се върнаха към победите с успех над ФК „Барокко“ (София)

20 Септември 2020, 18:15
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 841 0


Юношите (старша възраст) на футболния „Балкан 1929‘ постигнаха изразителна победа с 5:1 над ФК „Барокко“ (София). Двубоят бе от 4-ия кръг на първенството за юноши старша възраст (София /столица/ – Междуобластна група) и се игра днес (20 септември) на стадион „Христо Ботев“ в Ботевград. Балканци успяха да се върнат към победния път, след като в миналия кръг регистрираха първото си поражение при визитата на „Рилски спортист“ (Самоков) с 1:3. В днешния ден обаче отборът на „Балкан 1929“, воден от своя треньор Николай Христофоров, демонстрира едно по-добро лице, като превъзхождаше съперника си през по-голямата част от двубоя и закономерно се поздрави с трите точки. 

Първото полувреме завърши при ниска резултатност и сравнително равностойно представяне. Все пак „зелените“ влязоха по-добре в мача и бяха доста по-активни от своя опонент, като определено натискаха повече и търсеха гола по-настоятелно. На почивката ботевградчани имаха крехък аванс от един гол, след като Християн Николов реализира за 1:0 към края на полувремето. Малко след началото на втората част, капитанът Йордан Дамянов удвои аванса на балканци за 2:0. Той бе точен от дузпа, отсвирена за игра с ръка в наказателното поле. В 64-ата минута резултатът стана 3:0 след като Николай Миков вкара редовния си гол, превръщайки срещата в разгром за гостите. 5 минути по-късно натискът на „Балкан 1929“ доведе до нова промяна на цифрите, а името си сред голмайсторите записа защитникът Мариан Нитов4:0. В 82-ата минута балканци направиха резултата 5:0 чрез Мартин Георгиев, въпреки че отдавна бяха разсели всякакви съмнения кой е по-добрият тим и кой ще спечели днешната среща. В самия край на мача гостите от София все пак се отпушиха и с почетен гол заформиха крайното 5:1.

В следващия 5-ти кръг юношеският отбор на „Балкан 1929“ гостува на 8-ия в класирането ФК „Царско село“ в София на 26 септември.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , Юноши старша възраст

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete