Петък, 3 Май 2024, 21:18

За 10-та поредна година БЧК и община Драгоман осигуряват топъл обяд за учениците (ВИДЕО)

6 Декември 2023, 14:41
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 517 4


Навръх Никулден, в община Драгоман за 10-та поредна година стартира услугата "топъл обяд" за учениците от 1-ви до 4-ти клас.

"Когато тръгнахме преди 10 години да реализираме този проект, направихме една работна среща с местната власт и разговаряхме с кмета Андрей Иванов за дофинансирането на самия проект, който стартира от БЧК. Тогава имахме възможността да плащаме по 2 лв. на дете. Община Драгоман прегърна идеята като партньор на БЧК и от училищното настоятелство дофинансираха самия проект. Тогава започнахме да храним 70 деца, като проектът продължава през цялата учебна година."

Това заяви в интервю за "Балканец" Росен Василев - директор на Областния съвет на БЧК на днешния празник в СУ "Христо Ботев", Драгоман.

В присъствието на директора на Обл. съвет на БЧК и на Диана Андреева от ОС на БЧК, на кмета Андрей Иванов, председателя на ОбС - Моника Георгиева, зам.-кмета - Лидия Банкова, директора на училището -  Стоян Стоянов, Анна Крумова - ръководител на БМЧК - Драгоман и доброволци, бе даден официално старт на услугата с празнично никулденско меню за децата - панирано филе от бяла риба с картофена салата и плодове за десерт. 

11 250 лв. осигурява БЧК за топлия обяд на драгоманските ученици.

Проектът е за 75 учебни дни. Топлият обяд е за 50 деца. На 27-ми март 2024 г. приключва проектът, а до 30-ти май 2024 г., т.е. до края на учебната година, община Драгоман ще продължи да финансира услугата.

Община Драгоман е единствената община в Софийска област, в която тази година се предоставя на учениците "топъл обяд" с подкрепата на БЧК.





Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: До Б Ч К 12 Декември, 21:32

    А, така - социално бедните, възрасни хора на легло кучетата ги яли....за поредна година....е, гати Б Ч К в гр. Драгоман!

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Ах, машала са! 12 Декември, 21:36

    Да, точно така...няма такава община и такиви диваци като тук.
    Тези, тук са единствени в цяла България и неповторими.

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: А нааа 12 Декември, 21:37

    Аферим

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Баламите 12 Декември, 21:41

    От нашето по у'баво нема! Опсара. Е, хубаво е ,че харесвате, като нема кой да ви хареса! Самомнението е голема работа, нали?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete