Петък, 29 Март 2024, 13:36

За 13-та поредна година изпити на Кеймбридж в "Марконис"

22 Април 2023, 17:31
(7) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1771


За 13-та поредна година в Езиков център "Марконис" се провеждат международно признатите изпити на Cambridge. На изпита днес се явиха 29 обучавани в детските нива.

Изпитващи бяха г-н Георги Кацарски, г-жа Ралица Русева, г-жа Румяна Орлова от изпитен център АВО- платинен изпитен център на Cambridge за България.

"Всеки път за нас е удоволствие да идваме в Езиков център "Марконис". Базата е прекрасна, децата винаги са подготвени отлично. Като цяло една чудесна атмосфера и за нас е удоволствие за поредна година да сме тук", това каза г-жа Ралица Русева преди да бъде даден старт на писмения изпит.

"Много хубаво се работи с деца, които са толково мотивирани да се явяват всяка година на тези изпити. Всички дипломи на Cambridge са с международна признатост и това им дава един много хубав старт в живота и за постигане на още по-големи успехи занапред", с тези думи г-жа Румяна Орлова изрази задоволство от работата с Езиков център "Марконис".

Изпитващият г-н Георги Кацарски сподели, че за първи път е в "Марконис" и е доволен от видяното.

"Изключително много се радвам, че тази прекрасна традиция в "Марконис" продължава. От 2011 година провеждаме международно признатите изпити на Cambridge, заедно с нашите партньори от изпитен център АВО - платинен изпитен център на Cambridge за България.
Изключително се радвам, че родителите на нашите обучавани дават такава сериозна подкрепа, защото благодарение на тях всички тези дечица са днес тук."
- Това каза управителят на Езиков център "Марконис" д-р Николай Николов, приветства обучаваните и им пожела успех.

Д-р Николов съобщи, че тази година има повече кандидати за изпитите :
"Към днешна дата сме регистрирали 60 човека за изпитите на Cambridge. Както знаете ние сме отворен изпитен център за изпитите на Pearson. Имаме над 50 регистрации и там, което означава, че в настоящата академична година имаме повече обучавани и за двата изпитни борда."

"За мен като управител на училището е особено важно нашите обучавани да получават външна оценка, защото това показва нивото на училището. Другото радващо е, че и в двата изпитни борда имаме регистрации за всички езикови нива, като започнем от най-ниското и стигнем до най-високото ниво С2. Изпитите са изключително тежки, въпреки че в момента говорим за детските нива. Днес колегите ще изпитат 29 обучавани от детските нива", каза още д-р Николов и отбеляза, че изпитът не е никак лесен и е съобразен с общата европейска езикова рамка и показва общото владеене на езика във всичките му аспекти.

"За мен най-важното в този хубав и слънчев ден е, че традициите на езиково обучение на високо ниво в това училище продължават и вярвам, че заедно ще продължим и напред през годините да даваме такива сериозни резултати"
, каза в заключение управителят на Езиков център "Марконис" д-р Николай Николов и сподели важността от явяването на изпити още от ниските нива, защото по този начин изкачването в нивата става постепенно и когато се явят на високи нива, учениците са добре подготвени и се справят чудесно.

"Както знаете имаме десетки студенти в чужбина, приети с най-високите нива. Пожелавам успех на всички ученици и занапред се надявам да ви виждам тук всяка година докато стигнем до най-високото ниво С2 и вие да сте бъдещи студенти на "Марконис" в чужбина", с тези пожелания д-р Николов се обърна към обучаваните преди да влязат в класната стая.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete