Събота, 27 Април 2024, 00:42

За 14-та поредна година международно признати изпити на PEARSON в Езиков център „Марконис“

20 Юни 2022, 09:11
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1124


Точно в 8,00 часа сутринта на 18 юни 2022 г. при строго спазване на всички изпитни изисквания и правила стартира писменият изпит на Pearson (Pearson English International Certificate) в Езиков център „Марконис“. Тази година на него се явяват общо 44 обучавани, като отново има регистрирани кандидати от най-ниското до най-високото езиково ниво С2 включително.
Изпитният ден започна с отваряне на изпитните материали пред обучаваните, които миналата седмица – на 12 юни – се явиха и на устен изпит за своето езиково ниво. Веднага след приключването на изпитния ден, запечатани в специални брандирани пликове с blackout ефект за допълнителна сигурност и конфиденциалност в изпитния процес, изпитните работи пътуват за Англия, където се проверяват и оценяват от международните оценители на Изпитния борд на Pearson.
Според Управителя на „Марконис“ и международно акредитиран изпитващ за изпитите на Pearson д-р Николай Николов външната независима оценка на знанията на учениците на международно ниво е изключително важна, тъй като тя е атестат на работата както на преподавателите, така и на обучаваните и е гарант за качеството на предлаганите в езиковия център услуги.
Добрите си впечатления от представянето на кандидатите по време на устния изпит на 12 юни сподели другият международно акредитиран изпитващ за изпитите на Pearson в „Марконис“ г-жа Гергана Муховска, като пожела успех на учениците и по време на писмения изпит.
„Радвам се, че традицията на полагане на международно признати изпити в „Марконис“ продължава, въпреки превратностите на времето, в което живеем“, добави д-р Николай Николов, като от своя страна също изрази надеждата си за успешното представяне на изпита на обучаваните в ръководеното от него училище.
Статистиката показва, че от 2009 година досега над 750 възпитаници на „Марконис“ са получили международно признати сертификати на Pearson от най-ниското до най-високото езиково ниво С2 според Общата европейска езикова рамка. Сертификатите за най-високите нива на изпитите на Pearson, както и тези на Кеймбридж, обучаваните могат да използват като документи, удостоверяващи чуждоезиковите им умения в процеса за кандидатстване за обучение в български и чуждестранни висши учебни заведения. Десетки вече бивши възпитаници на „Марконис“ са приети студенти в престижни европейски и американски университети, благодарение на подготовката им в езиковия център, удостоверена с международно признат сертификат.
Тази година общият брой на възпитаниците на „Марконис“, явяващи се на международно признатите изпити на Изпитния борд на Кеймбридж и на Изпитния борд на Pearson през майската и юнската изпитни сесии 2022 г. надхвърля 90 кандидати.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete