Петък, 26 Април 2024, 19:41

Задържани са извършителите на тежко криминално деяние в с. Алдомировци

26 Септември 2022, 12:19
(1) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 2804 1


Престъплението е разкрито за броени часове след бързи професионални действия на криминалисти от ОДМВР-София в координация с колегите им от ГДНП.

Към 19.40 ч. в събота, 24-ти септември, жител на с. Алдомировци сигнализирал в полицията, че по време на разходка, се е натъкнал на мъж в безпомощно състояние в ливада край селото. Към мястото веднага е изпратен автопатрул на РУ-Сливница, както и екип на Спешна помощ. Установена е самоличността на 56-годишния мъж, криминално проявен и осъждан от същото село. При огледа на местопроизшествието по тялото му са установени прободни рани, а в близост до тялото е открит кухненски нож.

Незабавно от служители на ОДМВР-София са предприети активни оперативно-издирвателни действия, координирани с колегите им от ГДНП. В хода им, криминалистите бързо стеснили кръга на заподозрените и не след дълго влезли в дирите на извършителите на тежкото престъпление – двама братя от същото село, които били задържани за срок до 24 часа. От първоначалните действия по разследването е изяснено, че между тях и жертвата често са възниквали конфликти след употреба на алкохол, като 56-годишният редовно ги е притеснявал с искания за алкохол и пари.

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено от тях в съучастие престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от НК.
Мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Източник: ОДМВР-София

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete