Петък, 3 Май 2024, 09:16

Започна "Фестивал на сиренето" в Сливница (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

18 Март 2023, 19:44
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 1472 4


"Фестивал на сиренето" се провежда в рамките на два дни този уикенд в зала "Арена Сливница". Това е второ издание на международния фестивал, който е организиран от Местна инициативна група "Сливница-Драгоман". Проектът се изпълнява в партньорство с 14 организации от Гърция, Румъния, Молдова и България. Във фестивала участват 17 мандри и производители на сирене и млечни продукти от България и Р. Сърбия.
Фестивалът беше открит от кмета на Сливница Васко Стоилков, като последваха и фолклорни изпълнения на ТС "Релакс" от с. Петърч.
В двата фестивални дни се предвиждат и изпълнения на различни певци и музиканти.
За участниците са предвидени награди - плакети и грамоти, в четири категории:
- Първа, втора и трета награда в категория "Любимец на публиката", като наградените ще бъдат определени чрез гласуване от посетителите на фестивала;
- "Сирене посланик" - оценени от комисия;
- "Мандра с най-разнообразни продукти";
- "Сирене уникат".
На фестивала, освен сирене и млечни продукти, се предлагаха и месни кулинарни произведения, като един от най-посещаваните щандове беше на гостите от Сърбия.



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (4) (4)
    1. добавен от: Илия Димитров 18 Март, 20:09

    Аз и съпругата ми решихме да не посещаваме повече този фестивал на сиренето. Причините са няколко. На щандовете на нашите производители нямаше пред нито един продукт цена. Когато запиташ за цена на продукта и получиш отговор ти се иска да напуснеш веднага изложението. Българинът не би си купил тези продукти. Цената им е за уникати. Имаше и колбасарски щанд на фирма от Банкя. За 250 грама продукти искаше по 17 лв. или килограм продукт излиза с цена 68 лв. Нищо не си закупихме от щандовете на българските производители. За сметка на това от двата сръбски щанда си напазарувахме. Там всеки продукт имаше написана цена.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Иванова 19 Март, 19:23

    Прекрасен фестивал. Много добра организация. Всички производители бяха на ниво,но най -вкусните продукти бяха на мандра Зимевица. Имаха много голямо разнообразие от продукти и домашни сладки. Браво момичета.

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Пенка 20 Март, 16:05

    Здравейте, аз също присъствах на фестивала. Поздравления за организаторите и участвалите мандри. Имаше много разнобразни продукти и догодина ще чакаме пак фестивала.

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Илонка 20 Март, 17:23

    Фестивалът беше уникален и имаше разнообразни продукти. Всичко беше на ниво, сирената и кашкавалите бяха безброй видове. Като цяло беше хубаво и не знам какво не им е харесало на някои хора, но явно подобни мероприятия не са за всеки.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete