Вторник, 21 Май 2024, 21:42

Започна изграждането на Регионалния съвет на Реформаторския блок в София област

22 Октомври 2013, 12:25
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2370 6


На 17 октомври бе направена първа среща на представители на партиите от Регионалния съвет на Реформаторския блок в София област. На нея присъстваха Александър Христов от БЗНС, Димитър Делчев, член на Националния и Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите", Григор Григоров, председател на общинската организация на ДСБ в гр. Сливница, Илия Лазаров, член на Националния съвет на "Синьо Единство" и Юлиян Леков, член на НИС на СДС. Основните теми за София област обсъждаха представители на партиите от РБ от няколко общини в областта – Самоков, Своге, Костинброд, Божурище, Сливница и др.
В състава на Регионалния съвет се предвижда да има Политически съвет с по двама представители от всяка партия, и Граждански съвет, в който ще влязат изявени личности, експерти и лидери на мнение.
На първата среща на представителите на отделните партии те стигнаха до договореност Съветът да се сформира в най-кратки срокове и да заработи в пълен състав. Бе взето и решение да се направи обстоен анализ на най-важните проблеми в София област. След като се формира Гражданския съвет на Реформаторския блок за областта, ще се пристъпи и към предлагане на конкретни решения на тези проблеми.
Реформаторският блок бе обявен на 7 юли тази година от 5 партии - ДСБ, ДБГ, Зелените, Синьо единство, НСПСД, към които по-късно се присъединиха още две - БЗНС и СДС, а през м. септември към Блока се създаде и Граждански съвет от изявени експерти, специалисти, университетски преподаватели и публични личности. Преди броени дни реформаторите представиха основни акценти от икономическите мерки, които предлагат за излизане от кризата, а до края на м. ноември ще представят и идеите си за реформа в правосъдната система.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 17:35

    Ебати ти Реформаторския блок - Юлиян леков - солташака на Емо Кметски ще се бори с ДПС-то - ебати,ебати!Те това е борба!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 12:18

    Тия ни се подиграват.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: аноним 23 Октомври, 18:51

    Към 1 :Юлиян не е солташак ,а ташак.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 19:51

    До 3:Ташак в смисъл,че гледа отблизо какви ги върши Емил, а не участва?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 09:03

    Това е подигравка, Юлко ще ни реформира....

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 09:08

    Ей затова десните се провалят непрекъснато. Редиците им са пълни с боклуци, които нямат уважението дори в родните си места. Да не говоря за интелект, образование и достойнство.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (261)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (143)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (55)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete