Неделя, 28 Април 2024, 23:18

Започна кулинарно-музикалният фестивал TABIET

11 Май 2017, 13:18
(4) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 9273 35


От днес 11 май Ботевград е домакин на кулинарно – музикалния фестивал TABIET. Събитието сложи началото си тази сутрин в Градския парк в Ботевград. В 11:30ч. започна пресконференция с организаторите на събитието и местните медии. Водещ на фестивала е Цветомир Иванов- Цецо от телевизионното предаване „Семейни войни“. С много настроение, шеги и закачки Цецо приветстваше жителите и гостите на община Ботевград.

Фестивалът ще забавлява ботевградската общественост в продължение на 4 дни- от 11.05. до 14.05.2017г., а входът е свободен за всички, които желаят да го посетят. Целодневна програма, множество атракциони, голям лунапарк, детска сцена, танцови изяви, демонстрации на известни готвачи, спортна зона, различни игри и състезания с награди са част от концепцията на TABIET. В богатата програма ще вземат участие местни самодейци, изпълнители и танцови състави. Четирите вечери на фестивала ще предложат концерти с участието на Виктория Куприна и Георги Величков, Кеба, Николай Славеев и Бенд с ТФ "Пловдивъ", Борис Солтарийски, Нели Петкова, Люси и Андреас Бенд, Андреас и Андреас Бенд, концерт на тъпани и гайди, нестинарско шоу.

За това какво ще се случи през следващите 4 дни в Ботевград разказаха част от организаторите Янислав Енчев, организатор и двигател на събитието, Бранимир Митов, представител на “Binding” Bulgaria, oфициален вносител, дистрибутор, който ще отговаря за качествената и хубава бира и Веселка Стамболиева, съорганизатор и отговорник за музикалната част на събитието.

Веселка Стамболиева обясни, че TABIET е събитие, което има за цел да обиколи цяла България. Концепцията на фестивала е да покаже балканския начин на живот чрез вкусна храна, ритми, музика, танци и забавления за малки и големи. „Стартирахме много ударно в София и се надяваме, че и в Ботевград през следващите 4 дни жителите на общината ще се забавляват“, каза Стамболиева.

Янислав Енчев съобщи, че това, което фестивалът цели да постигне е хората да останат с приятно усещане за добре прекарано време. По думите му в днешното ежедневие хората имат нужда именно от това – от отдих, място за отмора и хубави емоции. Г-н Енчев изказа своите благодарности към община Ботевград и в частност към кмета Иван Гавалюгов за домакинството, съдействието и добрата комуникация. „Жителите и гостите на града ще могат да се забавляват, да се насладят на майсторството на готвачи от цял свят, да се включат в множество културно-развлекателни атракциони, танцови уъркшопи и спортни турнири. Фестивалът е страхотна възможност за компаниите да представят своя каталог или нов продукт, особено в сферата на хранително-вкусовата промишленост“, каза Енчев. Той заяви, че следващата дестинация е Международен панаир Пловдив – от 18 до 21 май, след което предстои фестивалът да гостува в Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас, Слънчев бряг.

Турнирите по футбол и баскетбол ще се проведат на баскетболните площадки до зала „Геоги Христов“ и на изкуственото игрище.


Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (35)

  • Отговори (10) (2)
    1. добавен от: Анонимен 11 Май, 13:35

    Дано е хубаво

    • (14) (2)
      1. добавен от: Анонимен 11 Май, 13:45

      Ще бъде! Нали никой не ни кара да копаем, канят ни на скара и развлечение.

    • (5) (1)
      2. добавен от: Анонимен 11 Май, 14:08

      Да,но е доста скъпо :!:

    • (5) (4)
      3. добавен от: Анонимен 11 Май, 14:49

      Като ти е скъпо, яж си в къщи!

  • Отговори (10) (4)
    2. добавен от: Анонимен 11 Май, 13:47

    Super

  • Отговори (5) (19)
    3. добавен от: Анонимен 11 Май, 14:03

    И 4 дни няма да можем живеещите до парка да си почиваме от силна музика и миризма на скара??? Някой попита ли ни дали искаме този джангър пред домовете си???

    • (8) (3)
      1. добавен от: Анонимен 11 Май, 15:26

      Излез с името си, да те проверим дали живееш до парка, а ако случайно се окаже, че живееш, да се измерят децибелите в къщата ти. Да не се окаже, че когато си крещите вкъщи, децибелите са по-високи.

    • (5) (4)
      2. добавен от: Анонимен 11 Май, 19:04

      Аман от мрънкачи бе. Затвори си прозорците и си пусни телевизора. Пфу

  • Отговори (7) (9)
    4. добавен от: Анонимен 11 Май, 14:05

    Дали ще е като на Великден?
    Чагла музика и т.н.

    • (5) (2)
      1. добавен от: Анонимен 11 Май, 21:01

      Ми къ? И много мангали!

  • Отговори (9) (3)
    5. добавен от: Анонимен 11 Май, 14:06

    Идеята е супер! Ще се метна до там....:))))

  • Отговори (20) (1)
    6. добавен от: Анонимен 11 Май, 14:07

    №3 - 4 дни все ще издеяните, ние в севера сме подложени на такъв терор денонощно, защото братята роми си изкарват музиката през Април и я прибират през Ноември! И през това време ни озвучава денонощно. Миризма на скара също има, но рядко - през повечето време миризмата е от горящи кабели и гуми.

  • Отговори (13) (4)
    7. добавен от: Анонимен 11 Май, 14:08

    Ми преместете си вие живеещите до парка, като не ви изнася. Аман от вечно недоволни. И в позитивното все ще се намери някой глупак да търси негативно.

  • Отговори (10) (2)
    8. добавен от: Анонимен 11 Май, 14:16

    Няма угаждане

  • Отговори (8) (2)
    9. добавен от: Анонимен 11 Май, 14:58

    Super shte e :)

  • Отговори (1) (10)
    10. добавен от: Анонимен 11 Май, 15:00

    Хубаво , но да беше на Разпети петък.

    • (8) (2)
      1. добавен от: Защо! 11 Май, 17:00

      На Разпети петък не е редно да има софри и веселби! Вие християни ли сте?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete